Het Kruis aan de hartveldseweg

In het Evangelie volgens Johannes lezen we dezer dagen: ‘Zij voerden Jezus weg … naar de zogeheten Schedelplaats. … Daar kruisigden ze Hem met twee anderen, aan weerskanten één, en Jezus in het midden. … Pilatius had een inscriptie laten maken die op het Kruis bevestigd werd. Er stond op ‘Jezus uit Nazaret, koning van de Joden. … omdat de plek waar Jezus gekruisigd werd dicht bij de stad lag, werd deze inscriptie door veel Joden gelezen.’

De kerk van Sint Petrus’ banden ligt óók op een in het oog springende plek. Daardoor komen er veel mensen langs. Omdat de kerk zelf minder toegankelijk is vanwege de geldende maatregelen staat er vóór onze kerk een kruis, net zo als op de Schedelplaats van ooit. 

Een wit kruis dat ieder die voorbij komt laat weten dat Jezus Christus daadwerkelijk is gekruisigd, gestorven en begraven. En: de derde dag verrezen uit de doden. Want dát is de basis voor ons geloof.

Het witte kruis voor onze kerk is een bijzonder teken van hoop. Van vertrouwen dat we ooit zúllen opstaan uit de ellende en alle verdriet die de corona crisis over ons afroept.

Het witte kruis is bovenal bijzonder teken van liefde. Van de liefde van God voor zijn mensen; door juist in het kruis te laten zien hoezeer God met ons mensen mee leeft, en mee lijdt.

Teken van ónze liefde bovenal: dat wij als parochie gemeenschap Sint Petrus’ banden zorg hebben voor álle bewoners van Diemen. Door te laten zien: iedereen is welkom in de kerk!

diaken Han Hartog

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Voorpagina met de tags . Bookmark de permalink.