Deze maand geen vieringen in de Petrus banden kerk.

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19), scherpen de bisschoppen in Nederland de al eerder getroffen maatregelen aan. Het parochiebestuur van sint Petrus’ banden in Diemen sluit zich hierbij aan: Alle vieringen worden tot het eind van deze maand afgelast. Er zal dus geen viering zijn op zondagen 15, 22 en 29 maart. Hiermee sluiten we aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.

Wel is de kerk op genoemde zondagen tussen 10:30 en 11:30 open voor persoonlijk gebed of het branden van een kaarsje.

Viering in beperkte kring

Wanneer er in beperkte kring wel een viering is, bijvoorbeeld bij een doop of een uitvaart, zal de celebrant volgens strikte richtlijnen handelen. Wij hebben via het bisdom deze richtlijnen voor het vieren van de mis in kleine kring en het bedienen van de overige sacramenten ontvangen. Deze richtlijnen zijn er om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om tegelijkertijd het pastorale werk toch zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.

Het parochiebestuur laat koren en werkgroepen de ruimte om zelf te besluiten bijeen te komen of niet. Omdat zij niet met meer dan 100 deelnemers zullen zijn is afgelasten volgens het RIVM niet noodzakelijk, maar uiteraard staat de gezondheid van alle parochianen voorop.

We blijven de ontwikkelingen volgen en informeren u verder wanneer nodig.

Het bestuur,

Sint Petrus Banden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, van Week tot Week. Bookmark de permalink.