van Week tot Week 12-09-2020

VAN WEEK TOT WEEK

24ste zondag door het jaar 13 september 2020

MET GROTE LETTERS

Met grote letters wil ik schrijven:  ‘Houd moed’ te beginnen aan mijzelf .

Het geloof van de verdrukten, de hoop van de hopeloze en de kameraadschap van de verworpenen geven mij grond om op te staan, een weg om te gaan.

Met grote letters wil ik schrijven: ‘Houd moed’ aan kleine  ongeziene mensen die vechten voor voedsel. Ik weet nog nauwelijks wat ik zeg maar waag het om te zeggen: jouw strijd  mijn strijd jouw brood mijn groeiende honger .

Met grote letters wil ik schrijven: ‘Houd moed’  aan God die mij zoekt en mij wil maken tot bevrijde mens, die mij roept om hongerig, dorstig te blijven naar recht en vrede allerwegen.

Met grote letters wil ik schrijven:  ‘Houd moed’ aan allen die met mij in Jezus’ naam het brood van de armen breken en de beker van verzoening delen.

Dat wij niet wegvallen uit de ontferming en de liefde van zovelen die zichzelf toerekent naar een wereld met allen,  die hun leven uitschenken voor een toekomst van alles voor allen.

Jan van Opbergen


OPROEP ‘SCHOON SCHIP’

Wij zijn op zoek  naar enthousiaste vrijwilligers die onze groep willen komen versterken. Iedere 1e woensdag van de maand vanaf 9.00 uur maken we de kerk en de sacristie schoon. Vanaf heden moeten ook na de kerkdiensten deurknoppen e.d. extra gereinigd worden. Het zou fijn zijn als we dit beurtelings zouden kunnen doen.. Vele handen maken licht(er) werk! We zien  graag uw reactie tegemoet.

Als u onze groep wil komen versterken of vragen heeft kunt u terecht bij
Ria  Zuidervaart.


START VIERING

Op zondag 20 sept. Vieren we de start van een nieuw seizoen. Dit jaar niet met onze 4 koren op of om het altaar, maar wel allen vertegenwoordigd in de liturgie. Pater Noom en Han Hartog zullen met een feestelijke eucharistieviering het nieuwe jaar inluiden, een ook de jaarlijkse uitreiking van de Petrusbeeldjes zal plaatsvinden. Omdat er nog steeds beperkte plaats is in de kerk willen wij u aanmoedigen deze viering vanuit huis te volgen via onze website, bijvoorbeeld samen met een parochiaan die u al een tijd niet gezien heeft. Als u behoefte heeft aan technische ondersteuning om de livestream te kunnen volgen laat dit dan weten aan de
pastoraatsgroep (pastoraat@sintpetrusbanden.nl). Wij kijken dan of een vrijwilliger u kan komen ondersteunen in aanloop naar de viering!


Woensdag – Bezinning op het Woord

De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’
Banden te Diemen. Het thema deze keer is: ‘Vergeven en… vergeven’; een bezinning naar aanleiding van de lezingen in de viering op 13 september 2020, de 24e zondag door het jaar A.
U kunt dit filmpje direct starten met deze link: 


De viering van komende zondag inclusief de lezingen vind u op onderstaande link:


INTENTIES
zo.13 sept.10.30sterkte voor Alfons van Mierlo
overleden ouders Braakhuis-Koorman
overleden ouders van Gool-van den Beemt, Johannes Hesp
Rani Ratnasingam, Ieske Heijmans, Hans Jansen
zo. 20 sept. 09.30ter ere van de H.H Engelbewaarders, Theo Wesselingh
zo. 20 sept. 10.30sterkte voor Alfons van Mierlo, Margaretha v.d. Hengel
ouders van Doorn-Vlek, Johannes Hesp
Rani Ratnasingam, Ieske Heijmans, Hans Jansen
VAN DAG TOT DAG
zo. 13 sept. 10.30Eucharistieviering. Voorganger Yan Asa
zo. 20 sept. 09.30De Diem. Eucharistieviering
zo. 20 sept. 10.30Eucharistieviering. Voorgangers pater Gerard Noom en diaken
Han Hartog
do. 24 sept. 20.00Vergadering Diaconie in de kerk
zo. 27 sept. 10.30Woord- en Communieviering.
Voorganger mevrouw Josje Kronenberg
zo.  4 okt.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  4 okt.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Bert Wooning

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.