van Week tot Week 15-11-2020

33 ste zondag door het jaar 15 november 2020

DIACONIEZONDAG !!

Barmhartigheid staat niet haaks op rechtvaardigheid. Maar is er de warme vorm van. Rechtvaardigheid, omgekeerd, is een onderkoelde compassie.

Compassie schept lotsgemeenschap. Zij wist de grenzen tussen ik en jij niet uit, maar maakt ze des te scherper voelbaar.
Het beroep dat de ander in zijn ellende op jou doet maakt je tot onvervangbaar enkeling. Het is aan jou om te reageren, en aan niemand anders.

Je kunt door de ander geroerd worden , maar je kunt ook beroerd van hem worden, Een ding is uitgesloten, zelfs als hij vreemdeling of vijand is: dat hij je koud laat.

Compassie is iets voor sterke mensen. Er is ook wel zwak mededogen- laten We het medelijden noemen.

Frits de Lange


ADVENT

Op zondag 29 november a.s. is de 1ste zondag van de ‘Advent’ en gaan we op weg naar kerstmis. Voor velen is het een vaste traditie om tijdens deze bezinningsperiode dagelijks één dag van de adventskaars te branden, om zo de tijd tot kerstmis mee te beleven. Een lichtpunt in de, vooral in deze tijd, de donkere dagen. Vorige jaren was de speciale adventskaars verkrijgbaar in de kerk na een van de vieringen. Door de corona is dat nu niet mogelijk, maar wij willen u tocht graag in de gelegenheid stellen deze mooie traditie in ere te houden. Daarom kunt u de adventskaarsen nu telefonisch bestellen, wij bezorgen ze dan bij u thuis. Dat kunt u doen door te bellen naar telnr.020 699 74 30, indien mogelijk tussen 09.00-10.00 / 12.00-13.00 of 17.00-18.00 uur . Bellen kan t/m 25 november a.s. en dan heeft u de bestelling tijdig in huis. De prijs van de kaarsen is € 2.50 per stuk en …op, is op! Leuker kunnen we het niet naken wel iets gemakkelijker .

m.w.


Groen gevraagd!

Ondanks de onzekere tijden gaat alles zo goed mogelijk door en komen  langzamerhand ook de decemberfeesten in zicht. Die zullen dit jaar  zeker niet zo zijn als “normaal” , maar de parochie probeert er toch wel iets moois van te maken! Op zondag 29 november begint de advent en de bloemengroep kan dan weer aan de bak! Wat zij nodig hebben is “groen”, liefst coniferengroen, en de vraag is kunt u hen daar aan helpen??? Als u iets voor hen heeft zouden zij dat graag uiterlijk op dinsdag 24 november hebben!? U kunt het groen neerleggen achter de kerk bij de kerkhof deur. Hartelijk dank voor uw groene gaven! Al u nog vragen heeft? Dan kunt u bellen met Ria Roovers, telefoonnr: 020 6997657


zo. 15 nov. 09.30overl. ouders Zuure – Le Cat
zo. 15 nov. 10.30ouders van Doorn-Vlek, Johannes Hesp, Erwin v.d. Schot
Margaretha v.d. Hengel, Alphonse van Mierlo
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
zuster Gerda van Dooren, Cornelis Heuft
zo. 22 nov. 10.30Johannes Hesp, overl. ouders van Gool – v.d. Beemt
Alphonse van Mierlo, To Steur – Berger,
Helena Offermanns – Kockelhorn, Cornelis Heuft
VAN DAG TOT DAG
zo. 15 nov.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo. 15 nov.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Gerard Noom
zo. 22 nov. 10.30Christus Koning. Eucharistieviering. Voorganger pater Yan Asa
zo. 29 nov. 10.301ste zondag van de Advent
Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog
zo.  6 dec.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  6 dec.  10.302de zondag van de Advent
Woord- en Communieviering. Voorganger  mevr. Marga Berkhout

De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’
Banden te Diemen. U kunt deze aflevering direct starten met deze link: 

De viering van aanstaande zondag vind u via onderstaande link:

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.