van Week tot Week 20-09-2020

25 ste zondag door het jaar 20 sept 2020

VREDE VERBINDT VERSCHIL

Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek. Dit jaar van 19 t/m 27 september . Het thema dit jaar is: Vrede verbindt verschil. Wat is daar plots een explosie aan solidariteit . Het coronavirus breekt los en vanuit alle hoeken van de samenleving wordt de gemeenschap zichtbaar, hoorbaar. Spandoeken, applaus en simultaan luidende kerkklokken . Invoelende toespraken van de leiders van het land en die extra tas met boodschappen voor de buurvrouw. Initiatieven die die kleine plaatselijke ondernemers door de storm moeten helpen.
Ook worden de al bestaande verschillen nog duidelijker, bij de voedselbank en bij het meisje dat veel liever naar school gaat dan in haar ontwrichtende thuissituatie te moeten zijn. Het verschil in zorg, tussen ons hier en al die vluchtelingen daar, ver weg. En juist over verschil gaat de Vredesweek van 2020. Voordat deze crisis er was, schreven we een tekst bij het thema van dit jaar. Die begint zo: “de groeiende diversiteit in Nederland roept veel reacties op. Nieuwsgierigheid en vreugde, maar ook racisme en angst voor het onbekende. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen . In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk.

Daarom kiest de vredesorganisatie PAX de komende Vredesweek voor het thema Vrede verbindt verschil

“Van een schouderklopje krijgt niemand een blessure”.


Vandaag vieren we de start van een nieuw seizoen. Dit jaar niet met onze 4 koren op of om het altaar, maar wel allen vertegenwoordigd in de liturgie. Pater Noom en Han Hartog zullen met een feestelijke eucharistieviering  het nieuwe jaar inluiden, en ook de jaarlijkse uitreiking van de Petrusbeeldjes zal plaatsvinden. Omdat er nog steeds beperkt plaats is in de kerk willen wij u aanmoedigen deze viering vanuit huis te volgen via onze website, bijvoorbeeld samen met een parochiaan die u al een tijd niet gezien heeft. Als u behoefte heeft aan technische ondersteuning om de livestream te kunnen volgen laat dit dan weten aan de pastoraatsgroep (pastoraat@sintpetrusbanden.nl). Wij kijken dan of een vrijwilliger u kan komen ondersteunen in aanloop naar de viering!


De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’ banden te Diemen. Deze keer rond het thema ‘in beweging komen’. Dit past goed bij de viering aanstaande zondag 20 september: de start viering.

Voor de start van het nieuwe parochie seizoen is er hard gewerkt om de bezinningsfilmpjes een wat ander uiterlijk te geven. U kunt de nieuwe bezinning direct bekijken via deze link:

Mocht u nóg iemand weten die deze mailtjes wil ontvangen: laat het me weten! Mocht u deze mailtjes niet meer willen ontvangen: laat me ook dát weten!

Diaken Han Hartog


De startviering van dit jaar kunt u via Onderstaande link bekijken.


Oproep Schoon Schip

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze groep willen komen versterken. Iedere 1e woensdag van de maand vanaf 9.00 uur maken we de kerk en sacristie schoon. Vanaf heden moeten ook na de kerkdiensten deurknoppen e.d. extra gereinigd worden. Het zou fijn zijn als we dit beurtelings zouden kunnen doen. Vele handen maken licht(er) werk! We zien dan ook graag uw reactie tegemoet.

Als u onze groep wil komen versterken of vragen heeft kunt u terecht bij Ria Zuidervaart.


  

INTENTIES
zo. 20 sept. 09.30ter ere van de H.H Engelbewaarders, Theo Wesselingh
zo. 20 sept. 10.30sterkte voor Alfons van Mierlo, Margaretha v.d. Hengel
ouders van Doorn-Vlek, Johannes Hesp, Gé van Dijk,
fam. van Dijk – Gieling,
Rani Ratnasingam, Ieske Heijmans, Hans Jansen
zo. 27 sept. 10.30sterkte voor Alfons van Mierlo
In dankbare herinnering aan overleden familie Post,
Johannes Hesp, Jeanetta v.d. Heijden
Rani Ratnasingam, Ieske Heijmans, Hans Jansen
VAN DAG TOT DAG
zo. 20 sept. 09.30De Diem. Eucharistieviering
zo. 20 sept. 10.30Eucharistieviering. Voorgangers pater Gerard Noom en diaken
Han Hartog
do. 24 sept. 20.00Vergadering Diaconie in de kerk
zo. 27 sept. 10.30Woord- en Communieviering.
Voorganger mevrouw Josje Kronenberg
zo.  4 okt.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  4 okt.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Bert Wooning
za. 10 okt. 10.00Oliver Langedijk w0rdt gedoopt
zo. 11 okt. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.