van Week tot Week 22-11-2020

33ste zondag door het jaar 22 November 2020

CHRISTUS KONING

Uw rijk kome.
Dat bidden wij. Dat hebben we al duizenden keren gebeden.Tot ineens tot je doordringt wat je dan eigenlijk zegt. Want je zegt dan iets heel merkwaardigs. Je bidt dan namelijk dat Gods rijk mag komen Met andere woorden: In het gebed dat Jezus ons leerde, leert Hij ons niet onze zorgen op onze schouders te nemen. Want als ik zo bid, wil ik blijkbaar dat Gods rijk zal komen. En dan zal ik moeten doen wat ik kan om Gods rijk ook te laten komen. Anders weet ik echt niet waarvoor ik bid. Je hoort wel eens zeggen, en we zeggen het zelf misschien ook wel: ach, bidden, ik doe het niet zoveel meer. Het haalt toch niets uit. Uiteindelijk moet je alles toch zelf opknappen.’ Wie zo denkt, heeft de opvatting ,dat ons bidden een kwestie is van onze zorgen op Gods schouders leggen. Maar wanneer Jezus ons leert bidden zegt Hij tot drie keer toe: door het bidden moet je Gods zorgen tot de jouwe maken: Uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede.


PENNEN :

Al vele jaren verzamelen we gebruikte pennen ,markers en viltstiften, t.b.v restauratie. Fonds Veel brengt het niet op maar alle beetjes helpen.
Maar…..we gaan met deze inzameling stoppen! We hebben nog een partij die we gaan versturen. Mocht u nog schrijfwaren hebben dan kunt u die nog inleveren tot zondag 29 november a.s. . Dank U wel.

M.W.


Groen gevraagd!

Ondanks de onzekere tijden gaat alles zo goed mogelijk door en komen  langzamerhand ook de decemberfeesten in zicht. Die zullen dit jaar  zeker niet zo zijn als “normaal” , maar de parochie probeert er toch wel iets moois van te maken! Op zondag 29 november begint de advent en de bloemengroep kan dan weer aan de bak! Wat zij nodig hebben is “groen”, liefst coniferengroen, en de vraag is kunt u hen daar aan helpen??? Als u iets voor hen heeft zouden zij dat graag uiterlijk op dinsdag 24 november hebben!? U kunt het groen neerleggen achter de kerk bij de kerkhof deur. Hartelijk dank voor uw groene gaven!
Als u nog vragen heeft? Dan kunt u bellen met Ria Roovers, telefoonnr: 020 6997657


Oliebollen

Het zullen andere feestdagen worden dan we gewend zijn… Toch zijn we blij u te kunnen melden dat we dit jaar wel weer de vertrouwde oliebollen (te koop per zak van 11), appelflappen en saucijzenbroodjes (deze worden wel per stuk verkocht) kunnen maken en verkopen. Uw gereserveerde lekkernijen kunt u op zondag 13 december tussen 11.30 en 12.30 uur ophalen bij de kerk. Uiteraard met inachtneming van de huidige maatregelen.

Bestellen kan op de volgende manieren:

Online via een bestelformulier dat u vind op de website www.sintpetrusbanden.nl/oliebollen

Via onderstaand bestelformulier.

Ook zijn er op 13 december kerststukjes te koop voor een vast bedrag van 10 euro. U kunt deze ook  reserveren via het onderstaande bestelformulier. Uiteraard zijn deze ook te koop op 13 december tussen 11.30 – 12.30 uur.

De bestellingen kunnen doorgegeven worden tot woensdag 9 december.


INTENTIES
zo. 22 nov. 10.30Johannes Hesp, overl. ouders van Gool – v.d. Beemt
Ingrid Zebeda, ouders Zebeda – Maes, Alphonse van Mierlo
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
Cornelis Heuft, Jannie van Diemen – Kooij
zo. 29 nov. 10.30overl. ouders aan de Stegge – Koomen, Gé van Dijk
Johannes Hesp, Theo Heeman, Margaretha v.d. Hengel,
overl. ouders Hekkenberg – Holla, Co en Jan Post
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
Cornelis Heuft
VAN DAG TOT DAG
zo. 22 nov. 10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Yan Asa
za. 28 nov. 12.00Eucharistieviering t.g.v het 50 jarig huwelijk van
Susan en Frank Engelbragt
zo. 29 nov. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog
zo.  6 dec.  09.30De Diem. Eucharistievierig
zo.  6 dec.  10.30Woord- en Communieviering. Voorganger mevr. Marga Berkhout
za. 14 dec. 10.00Joèl Arlon wordt gedoopt
zo. 13 dec. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog

De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’ Banden te Diemen. U kunt ook deze aflevering direct starten met deze link:

Hieronder vind u de link naar de viering van aanstaande zondag:

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.