van Week tot Week 23-08-2020

VAN WEEK TOT WEEK                        21ste zondag door het jaar 23 augustus 2020

Een knipoog van de Schepper

Het lied van de schepping van onze aarde vertelt dat het pas echt wat wordt met ons en deze wereld als er kleuren in gaan meespelen. Daarom wordt er ‘ na de ramp’, de zondvloed, een brug tussen hemel en aarde gespannen: de regenboog ( Genesis, 8,8-17). Alle kleuren en kleurcombinaties die we kennen, zijn terug te vinden in de regenboog.    

Deze boog is als het ware de troostrijke  knipoog van de Schepper zelf. Om ons te bemoedigen  en om ons uit te dagen  tot gerechtigheid. Deze mooie boog tussen hemel en aarde herinnert ons aan de opdracht om de zonzijde van het bestaan te kiezen: liefde, rechtvaardigheid en vrede.

Als een uitroepteken kromt de boog om de aarde. “Maak er wat van mensen lijkt hij te zeggen.

Echter , zon én regen maken sámen de regenboog . Liefde moet men bevechten op liefdeloosheid;       rechtvaardigheid op ongerechtigheid; vrede op oorlog. Dat is de gang van onze geschiedenis. Zal eens de wereld  en zullen eens wijzelf baden in het pure zonlicht? Laten we de Schepper herinneren aan onze afspreek met ons.  


EINDELIJK……….

Zoals we al eerder schreven hebben we nu toestemming voor de verkoop van de pastorie. Het gaat ons nog steeds aan het hart en daarom hopen wij dat er een kandidaat komt die respect heeft voor “ons “monument. De belangstelling is enorm, er zijn al 48 bezichtigingen  ingepland en er zullen er nog meer volgen. Mocht u ook belangstelling hebben dan verwijzen wij u graag naar het artikel in het Diemer Nieuws.


PASTOR  TONIS GAAT VERHUIZEN

Sinds 2001 is hij in onze parochie actief geweest. Eerst woonde hij nog in Geuzenveld maar  

later kwam hij in Diemen wonen. Hij werd al heel snel  een bekende en vooral geliefd persoon in onze parochie gemeenschap. Er waren zelfs mensen die van elders speciaal voor hem naar onze kerk kwamen. Dat zegt wel iets. Wij zijn hem als parochie veel dank verschuldigd.

Nog niet zo land geleden heeft hij besloten , om gezondheidsredenen, een stapje terug te doen. Om die reden  wilde hij ook wat meer passende  huisvesting. Die heeft hij al heel snel gevonden en ook nog een plek die zijn voorkeur had. Toen het aanbod  ( te snel) kwam was de beslissing snel genomen.

Natuurlijk vinden wij het jammer dat we hem niet regelmatig meer zullen tegenkomen maar gunnen hem na zijn lange arbeidzame leven een prachtige tijd in zijn nieuwe woonomgeving.

Het ga hem goed.

Zijn nieuwe adres is ( per 20/8) Huize Vivaldi, Doorenburg 64, 1081 JX Amsterdam

Het zou erg leuk zijn als velen hen een kaartje zouden sturen


Hieronder vind u de link van de live stream voor de mis van aankomende zondag. Tevens vind u op deze pagina de lezingen van deze week en het bezinnende woord als voorbereiding op de viering. https://sintpetrusbanden.nl/vieringen/woord-en-communie-viering-23-08-2020/


INTENTIES
zo. 23 aug. 10.30sterkte voor Alfons van Mierlo
In dankbare herinnering aan overleden familie Post,
Johannes Hesp,Ali Touw en ouders Bos, Marco Touw
Margaretha v.d. Hengel, Ieske Heijmans
zo. 30 aug. 10.30sterkte voor Alfons van Mierlo
Johannes Hesp, fam. Pappot
Bertus v.d. Schot, Kees Damman, Peter Meijer, Sef Roovers
Rob Zuidervaart, Bep en Cor Saan
Ieske Heijmans
VAN DAG TOT DAG
zo. 23 aug. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog
zo. 30 aug. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger de heer Hans Peters
zo.  6 sept. 09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  6 sept. 10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Frans Mulders
zo. 13 sept. 10.30Eucharistieviering. Voorganger Yan Asa
Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.