van Week tot Week 25-10-2020

30ste zondag door het jaar 25 oktober 2020

Er zijn van die dagen…

Er zijn van die dagen dat ik zo verlang naar een profeet. Een echte. Een die met oudtestamentische kracht zegt waar het op staat! Geen toekomstvoorspeller, geen dromer die wegzweeft naar het ooit, daar en straks. Nee, een echte. Een die ons voor en tegen, ons zwart of wit, ons wij of ons zij het zwijgen oplegt. Een die de waarheid spreekt. Toekomst brengt. Geen tijd te verliezen toch? Want het bos os op en het ijs gesmolten; de wanhopige verzuipen in zee en de ikinderen slapen op straat. Soms verlang ik zo naar een profeet, maar dat verlangen duurt nooit lang – want kijk: daar is de nuance al, daar zijn de kanten van de zaak, de voors en tegens, het gewik en geweeg , de grijze tinten van verstand van zaken- vermoeid sla ik nog een pagina om. Godzijdank is er dan toch iemand die de kieren van het systeem weet te vinden, een ander die de weg zoekt door de mazen in de wet, iemand die luis in de pels wil zijn, iemand die blijft speuren tot hij betrouwbaarheid vindt, iemand die zich niet neerlegt bij wat niet kan en nooit niet, iemand die moedig zijwaarts gaat, terug desnoods om te zien wie bleef steken. Godzijdank is er iemand die niet gehaast is, zodat ze kan zien wat wij al vergeten waren- iemand die nog traag gelooft in een woord of een daad. In iets wat er niet is misschien, maar waarvan je nu al hoop dat het je straks verrast. Godzijdank is er altijd weer een ander – iemand die opstaat en zegt, he jij. kom we gaan want zo begint profetie.

Werner Pieterse , Stadsdominee


Allerzielen in aangepaste vorm

Graag hadden wij u op 2 november welkom geheten in onze kerk voor een speciale viering ter gedachtenis aan hen die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Maar vanwege de nu geldende maatregelen hebben wij tot onze spijt moeten besluiten dat er geen viering zal zijn.
Wel zal er op de dag van Allerzielen via onze website een viering te zien zijn die wordt opgenomen vanuit Sint Petrus’ banden. Deze viering is de gehele dag te bekijken. Het kerkhof zal ook de gehele dag geopend zijn en zal tussen 18:00 en 21:00 met fakkels verlicht worden. Tussen deze tijden zullen er ook graflichten en bidprentjes verkrijgbaar zijn. U vindt ze bij de ingang van het kerkhof. We hopen zo binnen de geldende maatregelen op passende wijze Allerzielen te kunnen vieren en hopen u op 2 november op ons kerkhof te mogen verwelkomen.


Afwikkeling inbraak

We hebben goed nieuws van de verzekeraar ontvangen: de schade als gevolg van de inbraak wordt grotendeels vergoed. Hiermee kan de schade aan het gebouw gerepareerd worden en kunnen er enkele verbeteringen in de beveiliging worden aangebracht. De herstelwerkzaamheden zullen binnenkort beginnen.


Van Week tot Week

Binnenkort zal van Week tot Week ook buiten de kerk af te halen zijn. Hiervoor wordt een bakje onder het mededelingenbord op het kerkplein opgehangen.

Uiteraard is de kerk doordeweeks open tussen 12:00 en 13:00 open, maar ons mededelingenblad is binnenkort dus ook buiten die momenten op te halen.


De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’ Banden te Diemen.
U kunt ook deze aflevering direct star en met deze link: 


INTENTIES
zo.  25 okt. 10.30Johannes Hesp
Bertus v.d. Schot, Kees Damman, Peter Meijer, Sef Roovers
Rob Zuidervaart, Bep en Cor Saan, Leo Peters
Ieske Heijmans, Alphonse van Mierlo,
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
zo.  1 nov. 09.30overl. ouders Zuure – Le Cat, Nolda Leppen
zo.  1 nov. 10.30In dankbare herinnering aan overleden familie Post,
Jill Krenn-Carter, Ali Touw en ouders Bos, Marco Touw,
Johannes Hesp, overl. ouders Steen – v.d. Vegt, overl. fam. Pappot,
Margaretha v.d. Hengel, Jeanetta v.d. Heijden, Theo Wesselingh
Alphonse van Mierlo
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
VAN DAG TOT DAG
zo. 25 okt. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger de heer Hans Peters
za. 31 okt.  09.30De Diem. Rozenkransgebed. Iedereen is welkom
zo.  1 nov.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  1 nov.  10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog
zo.  8 nov.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Frans Mulders
za. 14 nov. 10.30Prince-Zion Chidubem Nwankwo wordt gedoopt
zo. 15 nov.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo. 15 nov.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Gerard Noom

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.