van Weekt tot Week 03 03 -04 2020

4 e zondag van Pasen    3 mei 2020

DROOM VAN VREDE         b.g.v. Bevrijdingsdag

Ik droom van vrede.

In droom over mensen die liever kinderlijk spelen dan volwassen oorlog voeren die liever het glas dan het zwaard heffen, die liever vuilnis ruimen dan dat ze de lucht, het land en het water vergeven van giftige troep.

Ik droom over een wereld waarin niemand wet en orde hoeft te handhaven nog te bestrijden, omdat ieder zich verheugt in de wet van de liefde en in de orde van een nieuwe geest.

Ik droom over gebaren die nooit meer anders dan gul en royaal zijn’ en in de geest van wat eens in de stad van vrede geschiedde:

En Hij nam het brood en brak het voor wie bij hem waren, en Hij zei dat elk leven dat beschikbaar is voor wie geen leven hebben, de dood overleeft.

Ik droom van vrede, ik droom bij brood en beker om een samenleven op aarde, dat terecht genoemd mag worden:

stad van Vrede, nieuw Jeruzalem !


In memoriam

Op 28 april j.l. is, na een lang en vol leven overleden mevr, Diny Huymans-Goedemans.

Een trouwe parochiane van St.Petrus ’Banden en de oudste inwoner van Diemen. Zij mocht 103 jaar worden!

De laatste jaren van haar leven was 11 december- haar verjaardag- een bijzonder hoogtepunt want dan kreeg zij bezoek van de burgemeester iets wat zij zeer op prijs stelde.

Na een aantal jaren in De Diem te hebben gewoond vertrok zij later naar Berkenstede waar zij tot nu toe verbleef. Graag deed zij met  Bingo ( in de Diem)  en ook klaverjassen was haar favoriete spel. In Berkenstede was zij regelmatig aanwezig bij de maandelijkse Woord & Communnieviering de kerk komen ging niet meer. Wel ontving zij een keer per maand de H.Communie door ]Hans Peters bij haar thuisgebracht.

Diny Huymans was een lieve gezellige vrouw  met een groot gevoel voor humor en zo zal zij bij vele in herinnering voortleven.

En moge de mooie en goede herinneringen aan haar ieder tot kracht en steun zijn.


Pastoraatgroep Sint Petrus’ banden

Vorig jaar is er een pastoraatgroep binnen onze parochie gevormd, om meer verdieping te bieden en de Kerk naar buiten te brengen. 

Op de woensdagen zal Han Hartog een korte overweging plaatsen op onze website en Youtube over het Evangelie dat op de komende zondag wordt gelezen. 

We nodigen U uit om eventuele vragen naar aanleiding daarvan aan ons stellen via het mail adres van de pastoraatsgroep. 

Ook kunt u hier terecht voor ideeën en suggesties. Wellicht kunnen hier weer andere initiatieven uit ontstaan, zoals gespreksgroepjes waar we met elkaar kunnen praten over de zondagse lezingen.

De leden van de pastoraatgroep zijn:

Joost van Westing

Petra Oostenrijk

Monique Wagenaar

Han Hartog

De pastoraatgroep is bereikbaar via het mailadres: pastoraat@sintpetrusbanden.nl.

En telefonisch via het nummer van Han Hartog: 06 4990 4670


Digi kerk

Afgelopen zondag was de eerste live uitzending van de viering vanuit onze kerk te zien via onze website: www.sintpetrusbanden.nl/live

Er waren een paar opstartproblemen, maar gelukkig waren deze snel verholpen en weten we inmiddels wat er fout ging en hoe we dat hopelijk a.s. zondag beter kunnen doen.

Misschien leuk om te weten dat u zeker niet de enige geweest bent die gekeken heeft. 77 verschillende mensen hebben de online viering live bekeken. De missen staan overigens ook na de live stream op onze website. A.s. zondag is er wederom een live viering om 10:30 deze is te zien via deze link.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.