Van week tot week 14 07 2024

Zondag 14 juli 2024 (15e zondag door het Jaar)


Zondag 14 juli om 10.00 uur: Oecumenische viering in de Ontmoeting (Schoolstraat 8). Onze kerk is dan gesloten.Zondag 14 juli 2024 (15e zondag door het Jaar)


Jezus zendt helpers uit om Zijn Blijde Boodschap te verkondigen.
Hij wil namelijk zoveel mogelijk mensen laten weten en dat iedereen de moeite waard is
bemind te worden, omdat hij een geliefd kind is van een nabije, hartelijke God,
die Vader is van allen.

….. Jezus’ helpers worden gestuurd “twee per twee”.
Dat wil eerst zeggen: in gemeenschap, niet alleen.
De christelijke boodschap verkondigen is geen éénmanswerk, maar moet gebeuren in verbondenheid met anderen.
In basis- en Bijbelgroepen, in verenigingen voor bezinning en sociale actie, in kerkelijke centra, hebben wij de steun en de correctie van medegelovigen nodig ……

Frans Mistiaen s.j.


Parkeerterrein.
Komende dinsdag 16 juli is het parkeerterrein de hele dag verhuurd aan een filmploeg. U kunt dus niet parkeren op ons parkeerterrein.















Zondag 14 juli om 10.00 uur: Oecumenische viering in de Ontmoeting (Schoolstraat 8)
Voorgangers dominee Wim Brouwer en diaken Patrick Gunther
m.m.v. het PeeBeekoor

Intenties
Overleden ouders Kok-Bakker, Greet Vrolijk-Overwater, Tineke Saan, overleden ouders Saan-Spronk, overleden familie Pappot, Ouders Busker-De Graaff, Hr. F. Klerks, Frank Engelbregt,

14 juli 2024 15e zondag door het jaar Amos 7,12-15 – Mc. 6,7-13
In de eerste lezing horen we van het vrijmoedig optreden van Amos, geroepen en gezonden door God. In het evangelie is dat verteld van de leerlingen van Jezus, geroepen en gezonden door hem, twee aan twee. Amos gaf er tijdelijk zijn beroep voor op, zo ook de leerlingen van Jezus. Eerst tijdelijk, later misschien zelfs definitief.

Inschrijven voor deelname voorbereiding Eerste Heilige Communie
Half september zal de voorbereiding beginnen voor de kinderen uit de parochies ABG, Martelaren van Gorcum en Sint Petrus’ Banden die in mei 2025 hun Eerste Heilige Communie willen doen. Ongeveer 1x per 3 a 4 weken komen wij op zaterdagmiddag bij elkaar om te bidden, te lezen uit de bijbel en opdrachten te doen die passen bij het thema van de bijeenkomst. Kinderen kunnen meedoen vanaf ongeveer 8 jaar (basisschool groep 4). Opgeven kan t/m 10 september via de website of d.m.v. het inschrijfformulier achter in de kerk.



Zondag 21 juli 10.30 uur Woord- en Communieviering met kindernevendienst
Voorganger mevr. Josje Kronenberg
m.m.v. het Hagunnankoor

Intenties
Ingrid Zebeda, Herman Zebeda, Wies Zebeda-Maes

21 juli 2024 16e zondag door het jaar Jer. 23,1-6 – Mc. 6,30-34
De eerste lezing bereidt het begrip voor de evangelielezing al voor. Jeremia geloofde in een afstammeling van David die het volk zou leiden als goede herder. In Jezus vindt het volk inderdaad een herder die leiding geeft. Niet als een gezalfde koning, maar wel als een profeet. Zo is Jezus een vervulling van de belofte van een Messias door Jeremia.

Iconen in onze kerk
U mist misschien de iconen van Clara en Franciscus die de afgelopen tijd in onze kerk hebben gehangen. Zij zijn bij de Clara en Franciscus-viering van 30 juni overgedragen aan de Martelaren van Gorcum. Daar blijven zij even en daarna vervolgen ze hun reis door ons samenwerkingsverband. Zo doen de iconen alle kerkplekken in onze regio aan!

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.