FOTOTENTOONSTELLING ‘HOEDERS VAN DE BROEKER KERK’

5 augustus – 2 oktober 2022: buitententoonstelling
29 augustus – 2 oktober 2022: binnententoonstelling

In augustus staan ‘hoeders van de kerk’ centraal in een bijzondere fototentoonstelling. Fotograaf Tessa Posthuma de Boer maakte een serie portretten en legde ook de magie van het kerkgebouw vast.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Posthuma de Boer portretten van een aantal mensen die vrijwillig en/of professioneel de Broeker Kerk in stand houden. Letterlijk en figuurlijk. Wat zijn hun drijfveren om dag in, dag uit en soms decennialang zorg te dragen voor dit geliefde gebouw, dit historische monument en deze culturele ontmoetingsplek?

De portretten van deze hoeders van de kerk worden op ware grootte opgehangen aan de buitengevel, waardoor ze de kerk als het ware zullen omarmen. Zij staan symbool voor de vele vrijwilligers en donateurs die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan het behoud van de kerk.

Magie van het kerkgebouw

Fotograaf Tessa Posthuma de Boer, gespecialiseerd in portretfotografie, raakte als inwoner van Broek in Waterland ook betoverd door het kerkgebouw. “Als je binnenkomt, voel je onmiddellijk de geschiedenis. Dat heeft iets magisch.” In nog eens twintig foto’s van het in- en exterieur heeft zij deze magie weten vast te leggen. Het zijn foto’s van de favoriete plekken van de geportretteerde hoeders, plekken waarmee zij zich sterk verbonden voelen en die een bijzondere uitstraling hebben.

Binnen- en buitententoonstelling

De buitententoonstelling opent 5 augustus en eindigt 2 oktober 2022. De foto’s van het in- en exterieur zijn binnen in de kerk te zien vanaf 29 augustus.

Catalogus

De tentoonstelling gaat vergezeld van een prachtig vormgegeven catalogus, het boek ‘Hoeders van de Broeker Kerk’. Dit boek wordt gepresenteerd en is te koop op 13 augustus (tijdens de Broeker Markt) bij de kraam van de Broeker Kerk. Daarna is het in de kerk verkrijgbaar.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.