van Week tot Week 04-09-2023

Zondag 3 september 2023 (22e zondag door het jaar)

Bij het begin van dit nieuwe schooljaar
wens ik je veel nieuwsgierigheid
om te ontdekken wat je nog niet wist,
om elkaar echt te leren kennen.
Ik wens je veel verwondering
om alles wat je mag tegenkomen,
om iedereen die je mag ontmoeten.
En ik wens je vooral veel verbondenheid
met iedereen rondom jou
en ook met jezelf in het overstijgen van jezelf.

Tomas Bruyland

Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september is het weer open monumentendag. Onze kerk is geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Om 12:30 en 14:00  uur zal Mark de Vries het orgel bespelen.  Tussen 13.00 – 14.00 uu zal er een traditionele Marokaanse modeshow door “De zusters uit Diemen” plaatsvinden. Ook zal er een korte film vertoond worden van “onbekende plekken” in de kerk zoals o.a. de binnenkant van het orgel en de klokkentoren. De jonge bezoekers kunnen een puzzeltocht door de kerk doen. De aftrap van open monumentendag 2023 in Diemen is om 10:00 in de Hoop, daarna zijn de Hoop en de pastorie ook open voor een bezoek.

De koffie en thee staan klaar!

Bericht van Stadsherstel over monumentendag.

Fiets naar Diemen en bezoek onze Schuilkerk en Pastorie

Schuilkerk De Hoop (Harteveldseweg 23, Diemen) hebben wij in 1999 gered. Daar is een tentoonstelling van Kunstzin Diemen te bekijken. Om 10 uur is er op zaterdag een lezing over bouwmeester Bleijs. Naast dit monument staat onze pastorie van architect Bleijs: dit is een project in restauratie dat u kunt bezoeken. Beide monumenten zijn op zaterdag en zondag open tussen 12 en 16 uur.

Stadswandeling.

Aanstaande woensdag 6 september bent u allen uitgenodigd voor een Meet en Greet met Marcel Poorthuis, columnist in ons bisdomblad SamenKerk. Die middag neemt hij u graag mee op een stadswandeling door joods Amsterdam. U hoeft zich niet aan te melden: komt u om half twee naar de Sint-Nicolaasbasiliek tegenover Centraal Station in Amsterdam. Of kijk op de website van het bisdom.

Zondag 3 september 10.30 uur. Woord- en Communieviering

Voorganger: mevr. Josje Kronenberg

Met samenzang

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg,

Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Margaretha Vrolijk-Overwater, Niek Bouwmeester, Johannes Michels, overleden ouders Offermanns-Kockelkorn.

Zondag 10 september 10.30 uur. Eucharistieviering

Voorgangers: Mgr. Hendriks en diaken Han Hartog

M.m.v. de vier koren

Intenties:

Gerard Braakhuis en Annie Braakhuis-Koorman, Bep en Cor Saan, Helena Kok-Bakker,

Herman Dekker, Henk Leeners, Gé van Dijk, Margaretha Vrolijk-Overwater, Niek Bouwmeester, Margaretha Bouwmeester- Van Eck, Johannes Michels, ouders Offermannns-Kockelkorn.

Overleden.

Op 28 jul is Mw. Margaretha Vrolijk-Overwater overleden.

Op 9 augustus is Hr. Niek Bouwmeester overleden, jarenlang was hij lid van het Gregoriuskoor.

Na de uitvaart is hij op ons kerkhof begraven.

Op 10 augustus is Hr. Johannes Michels overleden.

We wensen de nabestaande veel sterkte toe.

Bijbellezing.

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

In zekere zin hebben we allemaal een soort opdracht in het leven. Bijvoorbeeld de opdracht om voor onze kinderen te zorgen. Of in een beroep. Als bakker, aannemer, leerkracht in het onderwijs. Zo’n opdracht is vaak best fijn. Maar er zijn momenten dat het zwaar valt. De klas is onrustig, de kinderen waaraan je les geeft, wíllen vandaag niet luisteren. Je vraagt je wel eens af waarom dóe ik dit?

Sint Bavo

125 jaar geleden werd de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo in Haarlem ingezegend. Het gebouw was destijds nog lang niet af. Toch wordt 1898 beschouwd als het begin moment, het jaar van ingebruikname. Graag nodig ik u uit om dit met ons te vieren, en wel aan het begin van de herfst, omdat van oudsher 1 oktober de feestdag van St. Bavo was.

Op zaterdag 30 september open ik de deuren van onze Bavokathedraal in Haarlem voor een dag van het bisdom Haarlem-Amsterdam. We hopen ook u dan te mogen ontvangen. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Kom even thuis in de kathedraal voor ontmoeting, deelname aan een rondleiding, het bekijken van historische beelden, het beklimmen van de torens en de koepel of het bezoeken van ons museum. Zelf zal ik graag aanwezig zijn om u te ontmoeten. Uit dankbaarheid verzorgen we ter afsluiting om 15.30 uur een feestelijke viering van de Eucharistie.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.