van Week tot Week 12 – 12 2021

Derde zondag van de Advent 12 december 2021

EERST GING ZIJN HART EN DAARNA DE DEUR OPEN

Op en basisschool ergens in Nederland spelen kinderen van groep zeven het kerstverhaal na Eddy speelt ook mee. Hij is de herbergier . Er wordt op de deur van zijn herberg geklopt. Er staan een man en een vrouw. Jozef vraagt of er ruimte voor hen is in de herberg. Eddy heeft zijn rol goed ingestudeerd en zegt beslist ; : Voor jullie is er geen plaats in mijn herberg. ‘Maar de vrouw is zwanger’ , dringt Jozef aan.

‘Ja, dat hoor ik meer en trouwens, dat is dan jou zorg.’ Jozef geeft niet op en gaat verder: ‘Elk moment kan het kindje geboren worden. En in die kou buiten krijgt ons kindje het erg moeilijk.’ En dan valt Eddy uit zijn rol. Hij krijgt medelijden en zegt: ‘Kom dan maar binnen hier is het warm.’ ‘Geen plaats in de herberg, moet je zeggen, roept de juffrouw vanachter de coulissen. Maar Eddy voelt heel goed aan waar het om gaat. Hij wordt geraakt door het verhaal van Jozef en doet wat iedereen zou moeten doen. Je hart openen, de ander binnen laten, de deur van je huis openen en de ander ruimte geven om te leven.


INTENTIES:

Zoals u vernomen hebt mogen er na 17.00 uur geen activiteiten in de kerk plaatsvinden. Hierdoor komen de beide nachtmissen op 24 december te vervallen. Maar op zondag 19 december wordt er een kerst-mis opgenomen en deze wordt op kerstavond uitgezonden. Indien u intenties wilt laten aflezen voor deze mis en de missen op de eerste kerstdag en zondag 26 december , dient u deze voor woensdag 15 december kenbaar te maken aan het secretariaat.

( info : sintpetrusbanden .nl

______________________________________________________________

Wekelijkse Bijbel Meditaties.

Elke week maakt diaken Hartog een filmpje onder de titel “Woord bij het Woord.’ Hierin bespreekt hij de Bijbellezingen voor de komende zondag. De filmpjes sluiten telkens af met een aantal vragen die helpen nadenken over hoe de Bijbelverhalen in ons eigen leven bron en steun en inspiratie zijn. De filmpjes zijn te vinden op YouTube En wekelijks wordt er een mail rondgestuurd met daarin een link waarmee de nieuwe aflevering geopend kan worden. Als u deze mails ook wilt ontvangen kunt u een mail sturen naar : diaken.hartog @gmail.comINTENTIES

zo. 12 dec.10.30 Margaretha v.d. Hengel, overl. fam Pappot

overl. ouders Post – Verwerda, Henk Scholten

Kitty Offermans-Kockelkorn

zo. 19 dec. 09.30 overl. ouders Zuure – Le Cat

zo. 19 dec. 10.30 overl. ouders van Doorn – Vlek

fam. Bon – Snoek, Kitty Offermans-Kockelkorn

VAN DAG TOT DAG

zo. 12 dec. 10.30 Derde zondag van de Advent

Woord- en Communieviering met Hagunnankoor

Voorganger diaken Han Hartog

zo. 19 dec. 09.30 De Diem. Eucharistieviering

zo. 19 dec. 10.30 Vierde zondag van de Advent

Woord- en communieviering met het PeeBeekoor

Voorganger diaken Han Hartog

zo. 19 dec. 14.30 Kerstconcert DIGITAAL


Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stel daar wat meditatieve vragen bij. Het liefst leven we in een ideale wereld, een wereld waarin iedereen blij is. Maar die wereld is inderdaad een ideaal: ver weg achter de horizon van de tijd. Velen hebben een idee over hoe daar te komen, of zeggen dat te hebben. Maar hoe weten we wie wérkelijk de juiste weg wijst? Daar gaan de Bijbellezingen deze keer over…

De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: https://youtu.be/hzN8faw7AlM

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.