van Week tot Week 26-03-2023

Er was eens een jongetje dat mocht met zijn vader mee naar de zonsondergang gaan kijken.
En toen de zon helemaal onder was en zij nog wat stilletjes naast elkaar zaten,
toen zei ineens dat jongetje: “Papa, doe dat nog eens!”
Wij vragen U, God, help ons wat bewuster te kijken naar het mooie in onze wereld.

Alpha in Diemen

Heb jij vragen over het leven en geloof? Op 12 april starten we in Diemen een Alpha gesprekscyclus om antwoorden te zoeken. Tijdens acht interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen is daar welkom. Kom gerust de eerste avond eens kijken of het wat voor je is.

Elke bijeenkomst begint met een maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding, koffie/thee en is er gelegenheid om in kleine groepen verder te praten. Alle vragen kunnen gesteld worden. Samen zoeken we naar antwoorden.

Neem een flyer achter uit de kerk mee voor alle data. 

Wil je meer weten over Alpha of over ervaringen van anderen? Kijk dan eens op: alphacursus.nl
Wil je meer weten over deze specifieke reeks of je aanmelden? Mail dan naar pastoraat@sintpetrusbanden.nl of vraag Han, Petra, Mariska of Joost. Aanmelden bij voorkeur voor 30 maart: we starten alleen bij voldoende deelnemers. 

Joost van Westing

Bijbellezing

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: 

De laatste maanden vinden er grote aardverschuivingen plaats. Letterlijk: in gebieden met aardbevingen, of modderstromen na overvloedige regenval. Figuurlijk: als uitkomst van politieke verkiezingen. Het oude vertrouwde leven lijkt voor sommigen dan hopeloos verloren.

Bingo.

Op woensdag 29 maart is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

Kerkopening

Vanaf maandag 3 april is de kerk weer elke dag (maandag t/m vrijdag) geopend van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Zondag 26 maart 10.30 uur Woord- en Communiedienst met kindernevendienst.

Voorganger diaken Han Hartog.

Met samenzang.

Intenties:

Tineke Saan-Kop, Theo Janssen, Helena Kok-Bakker, Suze Chung A Hing,

Zondag 2 april 10.30 uur  Palmzondag. Woord- en Communiedienst.

Voorganger: Mw. Josje Kronenberg.

m.m.v. het Peebee koor

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Theo Janssen,

Helena Kok-Bakker, Gé van Dijk, Ingrid Zebeda, Wies en Herman Zebeda- Maes, Rine Raadwijk,

Dialoog- wandeling 23 april.

De Dag van het Jodendom op 17 januari 2023 had als titel ‘Sterke vrouwen in jodendom en christendom.’ Rond dit thema organiseert de werkgroep Jodendom van het Bisdom Haarlem-Amsterdam op zondagmiddag 23 april a.s. een dialoogwandeling.

Tijdens die wandeling door de binnenstad van Amsterdam zullen we kennismaken met verhalen over Joodse en katholieke vrouwen en hun betekenis voor de eigen gemeenschap en de samenleving. Boeiende verhalen over boeiende mensen: van de middeleeuwse begijnen en zusters Clarissen tot de zussen Sophie en Betje Lazarus, die veel hebben gedaan voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Amsterdamse diamantindustrie.

De wandeling zelf begint om 13.30 uur in het Begijnhof aan het Spui. Rond 14.30 uur worden we verwacht in het Joods Museum voor een speciale rondleiding over het thema. We eindigen de middag met koffie en thee in de gemeenschapsruimte van Sant’Egidio naast de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. Daarbij is gelegenheid ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de inleidsters. De middag eindigt rond 16.15 uur.

Deelname aan de dialoogwandeling inclusief het bezoek aan het Joods Museum is gratis. Wie echter in het bezit is van een Museumjaarkaart vragen we vriendelijk deze mee te nemen.

Het aantal plaatsen voor deze middag is beperkt. Meld u daarom vóór 15 april aan via wandeling23april@gmail.com  . U ontvangt dan nadere informatie over de wandeling en het bezoek aan het Joods Museum.

Pantry

De pantry is in gebruik genomen en dat is een hele vooruitgang.
Het is zoveel makkelijker voor onze dames die de koffie verzorgen.
Het enige minpuntje waren de kopjes. Die waren een beetje te klein.
Nu hebben vier parochianen “mokjes” geschonken in hele gezellige kleurtjes.
Een dank aan jullie is wel op zijn plaats namens ons allemaal.

Voedselkast

U kent inmiddels allemaal onze voedselkasten achter de kerk. Enkele maanden geleden zijn we gestart als proef. Maar inmiddels is wel duidelijk dat er behoefte aan is; dus gaan we hier voorlopig mee door. 

Sinds kort zijn we ook MUP (menstruatie-uitgifte-punt) een project van het armoedefonds. Zij voorzien ons van producten om in de kast te leggen.
In de vastenperiode willen wij graag met elkaar nog eens extra aandacht besteden aan de voedselkasten. Daarom staan er achterin de kerk nu 2 gele kratten. Daarin willen wij producten verzamelen voor in de voedselkast. Als u wilt helpen kunt u tijdens de middagopeningen of op zondagmorgen uw bijdrage hierin zetten. Om u te helpen hebben we wat ideeën voor producten waar behoefte aan is. Het gaat met name om houdbare producten. Soms zien we dat er ook verse producten worden neergelegd. Geen probleem maar wel graag producten die ook bij wat warmer weer ( want daar hopen we toch op) nog even houdbaar blijven zoals uien, sinaasappels , wortels.
Houdbare producten waar u aan kunt denken: (oplos-) koffie, thee, afbakbrood, roggebrood, pindakaas, jam, houdbare melk, chocomelk, blikjes vis en worst, ragout, rijst, pasta, deodorant, shampoo, tandpasta, tandenborstels , thee + iets lekkers erbij, zakken soep of gerechten, afwasmiddel, limonadesiroop, blikje fris ….
Wij hopen op uw bijdragen en zullen ook de komende tijd de kast blijven bijvullen. Dank voor al uw warme betrokkenheid.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.