van Week tot Week 27-11-2022

Zondag 27 november 2022 (1e zondag van de vasten)

Advent is uitkijken naar kerst                        Advent is uitkijken naar kerst           

Vier weken wachten op licht                          De geboorte van een kind

Vier kaarsen, één voor één                           Kwestbaar en weerloos

Verdrijven de donkere nacht.                        Zo laat God zich kennen

                                                                       In kwestbare weerloze liefde.                                              

Stanza dameskoor.

Na 33 jaar voorzitterschap van het ‘La Stanza’ koor heeft Ria Roovers de voorzitterhamer neergelegd. Ria heel hartelijk dank voor al die jaren! Gelukkig heeft Connie Morel deze functie van haar willen overnemen en wij wensen haar veel succes bij het uitoefenen van deze functie.

Anja Zwaan bestuurslid La Stanza.

Verwarming.

Zoals u misschien heeft gemerkt was er afgelopen zondag tijdens de dienst een stroomstoring waardoor de verwarming en deel van de verlichting het niet deden. Ook kon er niet gestreamd worden. Gelukkig is alles weer snel opgelost en werkt het weer.

Voedselkastje.                   

 Met de stijgende prijzen is het voor veel mensen momenteel moeilijk om rond te komen en de noodzakelijke boodschappen te doen. Als bestuur van de parochie laat ons dat niet koud.  We hebben daar over gesproken en nagedacht wat wij met elkaar kunnen betekenen voor degene die het minder hebben.

Daarom staat er vanaf dit weekend achter de kerk een “voedselkastje”. Het pad langs de kerk af en dan om de hoek richting kerkhof.  

In dit kastje zullen wij regelmatig producten leggen.  Als het ook voor u lastig is om rond te komen schroom dan niet om hier iets uit te halen. Wij hopen dat alle beetjes helpen. 

Als u ook wat missen kunt wordt het uiteraard enorm op prijs gesteld als u iets in het kastje achterlaat.  Kies daarbij svp voor houdbare, verpakte producten of voedsel dat enige dagen in de koude vochtige buitenlucht kan blijven liggen. Eventueel kunt u het extra verpakken in een zakje of doosje.  Laten we er voor elkaar zijn!          

Bijbellezing

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: 

In ons leven kunnen allerlei onverwachte dingen gebeuren. Fijne dingen: het ontdekken van een nieuwe liefde, of een oplossing voor een groot probleem.

Maar ook nare dingen: schade aan onze auto, of diefstal van onze elektrische fiets. Het afsluiten van een verzekering is dan een goede voorzorgsmaatregel. Hoe bereid ik me voor op het onverwachte?

Zondag 27–11-2022 ( 1e zondag van de Advent)

Viering: 10.30 uur.

Woord- en communieviering m.m.v. het Stanzakoor.

Voorganger is diaken Han Hartog.

Intenties:

Overleden ouders Hekkenberg-Holla, Gé van Dijk, Thea Dördregter-Baas, Kornelius Offermanns,

xxx

Mededeling:

Woensdag 30 november bingo in de Diem. Aanvang 14.30 uur.

Zondag 4-12-2022 ( 2e zondag van de Advent)

Viering: 10.30 uur.

Eucharistieviering m.m.v. PeeBeekoor.

Voorganger is pater Frans Mulders.

Intenties:

In dankbare herinnering aan de overleden familieleden van de familie Post,

Piet van Kooy, overleden ouders aan de Stegge-Koomen, Thea Dördregter-Baas, Jan Niele, Kornelius Offermanns.

10 december 2022…..KERSTMARKT!  (t.b.v.het renovatiefonds).

Na twee jaar corona nu eindelijk weer een kerstmarkt! Op zaterdag 10 december bent u, tussen 10.00-15.00 uur, van harte welkom in de St.Petrus’Bandenkerk waar traditiegetrouw de markt wordt gehouden. U kunt daar van alles vinden voor een sfeervolle kerst, kerststukjes, kerstallen, handgemaakte kerststallen, verlichting, kaarsen en nog heel veel meer! Niet alleen kerstspullen, maar ook de heerlijke oliebollen van onze meesterbakkers de fam.Kap , zijn weer verkrijgbaar! Er liggen bestelformulieren achter in de kerk, en u kunt ze ook online bestellen: https://sintpetrusbanden.nl/oliebollen/ In 2019 hadden we een Rad van Fortuin en dat is ook dit jaar weer zo. Daar zijn heel mooie prijsjes en prijzen te winnen! Kortom, het is de moeite waard om op 10 december een kijkje te komen nemen en……uw slag te slaan!

Voor het welslagen van de markt kunnen we uw steun ook nog gebruiken door overtollige kerstspullen, in goede staat, aan ons te vermaken .En voor het Rad van Fortuin zijn natuurlijk veel prijzen nodig. Misschien heeft u nog wel nieuwe spulletjes in de kast staan die u eigenlijk wel kwijt wil en die aan ons af wil staan? En als laatste, maar niet het minste, zijn de D.E.spaarpunten altijd nog welkom. We hebben van de ingeleverde punten al diverse mooie prijzen kunnen aanschaffen, maar er kan natuurlijk altijd nog meer bij!

Dan moet de markt ook nog worden opgebouwd natuurlijk. Dat gaat gebeuren op vrijdag 9 december en we hopen uiteraard dat er vanaf 09.00 uur weer een aantal sterke mannen (vrouwen mag ook) bereid zijn ons te helpen!? We hebben wat dat betreft goede ervaringen dus dat gaat vast wel lukken!!

We hopen op een fantastische 10 december!    m.w.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.