KERST 2020 IN SINT PETRUS’ BANDEN

Kerst 2020 hebben we noodgedwongen op heel andere wijze moeten vieren dan we gewend zijn. De Kinder Kerst Ommegang kon geen doorgang vinden. In de Kerst Nacht en op Eerste Kerst dag waren er in onze kerk geen vieringen. In plaats daarvan zijn er verschillende YouTube filmpjes gemaakt die via onze website opgezocht en bekeken konden worden.

In het licht van het Kerstfeest is een filmpje gemaakt over 5 bijzondere geboorte verhalen in de Bijbel. Dit is (stand 31 december) 32 keer bekeken. Het filmpje over de Kinder Kerst Ommegang is 96 keer bekeken. En dat van de Kerst Nacht Mis en Eerste Kerst dag viering respectievelijk 171 en 96 keer. 

Jammer genoeg bleek achteraf dat de opname van de Kerst Nacht Mis getroffen is door een technische storing, wat ten koste ging van de kwaliteit. Als we er van uit gaan dat er per keer 2a3 personen samen hebben gekeken, dan worden de bezoekcijfers van de afgelopen jaren op zijn minst geëvenaard!

Van de momenten van openstelling van onze kerk (werkdagen van 12 tot 13 uur) wordt in toenemende mate gebruik gemaakt. Al in de week vóór Kerst kwamen er mensen (vaak mét klein-kinderen) om naar de kerststal te kijken. Velen bleven wat langer rondkijken in de kerk om te genieten van de práchtige bloemversieringen. Ook om even stil te zijn op een plekje in de banken, een kaarsje te branden bij Maria of om wat te bidden bij de grote crucifix achter in de kerk.

Op 24 december kwamen er tussen 12 en 13 uur 20 bezoekers. Op 1e Kerst dag was de kerk van 10:30 tot 15 uur open en zijn er 122 bezoekers geteld. Op 2e Kerst dag waren er 26 mensen in onze kerk.

Zo is onze kerk tijdens de Kerst dagen tóch goed bezocht geweest. De afgelopen Kerst 2020 is inderdaad ánders geweest. Veel kon niet. Maar we zijn dankbaar voor het vele dat wél kon. En vertrouwen dat dat heeft bijgedragen aan een gezegende Kerst voor velen.

Bestuur en pastoraat spreekt oprecht grote dank uit aan alle vrijwilligers die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan Kerst 2020 in onze parochie.

diaken Han Hartog

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.