van Week tot Week 18-10-2020

VAN WEEK TOT WEEK

18 Oktober 2020- 29st zondag door het jaar

Oktober is in de RK-Kerk de maand van de rozenkrans. Dit gebruik stamt uit de 19e eeuw. Het was paus Leo X111 die een intensere Maria-devotie in deze maand bevorderde door zijn oproep om extra vaak de rozenkrans te bidden .

Ontstaan van de rozenkrans.

Het gebruik van gebedskransen is natuurlijk eeuwenoud  en bestond ook buiten de christelijke godsdienst ( Hindoeisme..) lang voordat in het christendom het gebruik is opgekomen. In het Jodendom horen we spreken over gebedsriemen

(tefellim) waar een klein doosje aan bevestigd is ( voor op, het voorhoofd en op de linkerarm, je moet God aanvaarden met je verstand en met je hart) Binnen de   Islam ziet men na enige tijd ook de kralenkrans verschijnen met 33 kralen  om de 99 namen van Allah te noemen.

In het christendom wil de rozenkrans helpen herinneren aan de grote heilsdaden van God in Jezus Christus. Binnen  het christendom kenden de woestijnvaders reeds vroeg het herhalend gebed . Een ander gebruik in de (Oosterse) kerk was het bidden van het Jezusgebed waarvoor men ook een kralensnoer gebruikte.

In heel wat oude kloosters bad men dagelijks alle 150 psalmen. Voor eenvoudige medebroeders/zusters en leken konden die psalmteksten vervangen worden door 150 OnzeVaders ( misschien komt hier de benaming ‘Pater Noster” vandaan) Om te weten aan de hoeveelste Onzevader je bent gekomen werden de Onze Vaders vervangen door 150 Weesgegroeten.

Enige eeuwen later ging men de 150 Weesgegroeten opdelen in tientjes met daartussen telkens een Onzevader


SCHOON SCHIP

Dringende oproep! Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers vrouw/man die onze groep wil komen versterken Iedere 1e woensdag van de maand vanaf 9.00 uur maken we de kerk en de sacristieschoon. Ook moete na de kerkdiensten

deurknoppen e.d. gereinigd worden .Het zou fijn zijn als we dit beurtelings zouden kunnen doen,   Als u onze groep wil komen versterken of vragen heeft kunt u terecht bij Ria Zuidervaart of bij het secretariaat.

Als u iemand weet die dit zou willen doen…meld het ons


De nieuwe aflevering van ‘Woensdag – Bezinning op het Woord’ staat weer klaar! Een bezinnend filmpje dat elke week wordt uitgegeven vanuit parochie Sint Petrus’ Banden te Diemen. U kunt ook deze aflevering direct starten met deze link: 


Afwikkeling inbraak

We hebben goed nieuws van de verzekeraar ontvangen: de schade als gevolg van de inbraak wordt grotendeels vergoed. Hiermee kan de schade aan het gebouw gerepareerd worden en kunnen er enkele verbeteringen in de beveiliging worden aangebracht. De herstelwerkzaamheden zullen binnenkort beginnen. Van Week tot Week Binnenkort zal van Week tot Week ook buiten de kerk af te halen zijn. Hiervoor wordt een bakje onder het mededelingenbord op het kerkplein opgehangen. Uiteraard is de kerk doordeweeks open tussen 12:00 en 13:00 open, maar ons mededelingenblad is binnenkort dus ook buiten die momenten op te halen.


INTENTIES
zo. 18 okt. 09.30overl. ouders Zuure – Le Cat
zo. 18 okt. 10.30In dankbare herinnering aan overleden familie Post
ouders van Doorn-Vlek, Johannes Hesp
Margaretha v.d. Hengel, Jacobus Alexander Kuijken
Alphonse van Mierlo, To Steur – Berger, mevr. Offermans
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
zo.  25 okt. 10.30Johannes Hesp
Bertus v.d. Schot, Kees Damman, Peter Meijer, Sef Roovers
Rob Zuidervaart, Bep en Cor Saan, Leo Peters
Ieske Heijmans, Alphonse van Mierlo,
To Steur – Berger, Helena Offermanns – Kockelhorn
VAN DAG TOT DAG
zo. 18 okt.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo. 18 okt.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Frans Mulders
za. 24 okt. 09.30De Diem. Rozenkransgebed. Iedereen is welkom
za. 24 okt. 10.00Huwelijk Harminder Machado en Janet Menezes
zo. 25 okt. 10.30Woord- en Communieviering. Voorganger de heer Hans Peters
zo.  1 nov.  09.30De Diem. Eucharistieviering
zo.  1 nov.  10.30Woord- en Communieviering. Voorganger diaken Han Hartog
zo.  8 nov.  10.30Eucharistieviering. Voorganger pater Frans Mulders
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.