van Week tot Week 02-07-2023

Zondag 2 juli 2023 ( 13e zondag door het jaar)

Waarom zijn zoveel kinderen gefascineerd door water? Onze kleindochter huilt telkens als ze uit bad moet. In het park wil ze elke vijver met haar eigen voetjes ‘uitproberen’ en je kunt haar niet gelukkiger maken dan met een kuip water in de tuin en een paar potjes.

Telkens opnieuw giet ze het water naar beneden en probeert ze vruchteloos om het met haar andere handje te grijpen. Maar hoe ze haar vingertjes ook dichtknijpt, ze krijgt het water nooit te pakken en ze snapt echt niet waarom.

Je ziet het, je voelt het, en toch kun je het niet pakken.

Het lijkt wel op onze omgang met God. Ook die zien en voelen we regelmatig, maar toch blijft hij ook altijd net buiten beeld. We zien hoe hij werkt in mensen en in onszelf, we voelen zijn liefde in wat we krijgen van en soms ook geven aan anderen. Maar hemzelf krijgen we nooit echt te pakken.

Kolet Janssen

Zomer concerten.

In augustus staat de Sint Petrus’ Bandenkerk in het thema van klassieke muziek. Elke zaterdag betreden musici de bühne om de mooiste klassieke muziek ten gehore te brengen.

5 augustus: Duo Oomen/Walter

12 augustus: Jorinde Gray, Jurriaan Klapwijk & Patrick Karten

19 augustus: Marselje Duo
26 augustus: Dividivi3

De concerten zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur.

De kaartverkoop voor deze concerten is inmiddels begonnen via de website www.petruszomerconcerten.nl. Hier vindt u ook links naar de social media en de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent!

Zondag 2 juli 10.30 uur. Eucharistieviering

Voorganger is pater Albert Toppo.

m.m.v. het PeeBee koor

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Jo Dorrestein, familie Dorrestein, voor een 97e verjaardag, uit dankbaarheid, Henny Leeners-Verheul, Mw. en Hr. Robin-Gill, ouders van Javed- Gill.

Zondag 9 juli 2023 10.30 uur. Eucharistieviering met kindernevendienst

Voorganger: pater Y. Asa

m.m.v. het Allegriakoor

Intenties:

Helena Kok-Bakker, Herman Dekker, Henk Leeners, Henny Leeners-Verheul.

Kerk open

Van maandag t/m vrijdag is de kerk open van 12.00 – 13.00 uur.

U kunt dan binnen komen om te bidden of om een kaarsje op te steken.

Vakantieperiode en intenties

De periode dat de mensen op vakantie gaan komt er weer aan. Het secretariaat zal in de schoolvakantieperiode ( 22 juli t/m 3 september) minder bemand, maar wel telefonisch bereikbaar zijn. Daarom vragen wij u de intenties voor die tijd vroegtijdig door te geven.

Voedselkast.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe fijn het is te zien dat er regelmatig iets in de voedselkast wordt gezet. En we zien ook dat er veel mensen gebruik van maken. Dit geeft jammer genoeg aan dat de noodzaak er is. In het contact met de voedselbank Diemen horen we ook dat het aantal mensen dat een beroep op hen doet erg groot is. 

Opnieuw veel dank voor uw bijdragen! En laten we ook deze zomer blijven denken aan onze medemens.

Bijbellezing.

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

In onze tijd kennen we diverse prominente figuren die ons willen winnen voor hún gedachtegoed. We roepen op om hén te volgen; opdat zij ons de weg naar een beter leven zullen wijzen. Door gehoor te geven aan zo’n oproep hebben we opeens een helder doel in het leven. Maar iedere keuze vóór, is er ook één tégen!

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.