25-06-2023

‘We hebben het goed voor elkaar’
zeiden ze trots.
‘Kijk eens hoe de oogst erbij staat
sinds we de gewassen veredelen
en de kunstmest uitvonden.’
En ze keken naar het werk van hun handen
en voelden zich superieur.

‘We hebben er een paradijs van gemaakt’
zeiden ze trots.
‘Kijk eens naar onze infrastructuur.
Hier maken we nieuwe natuur,
en daar scheppen we woonruimte.’
En ze keken naar het werk van hun handen
en voelden zich superieur.

‘We hebben het perfect gemaakt’
zeiden ze trots.
‘Kijk eens naar dat lichaam,
fraai ontwikkeld op de sportschool,
en bijgewerkt met plastische chirurg”
En ze keken naar het werk van hun handen
en voelden zich superieur.

‘Wat zijn jullie opscheppers,’
dacht de Schepper van de hemel en de aarde.
Greet Brokerhof- van der Waa

Bijbellezing.
Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:
https://youtu.be/qOe1eo-U_jE

In ons leven, elke dag weer, moeten we op pad. We moeten in beweging komen. De samenleving in. Maar soms hebben we geen zin, zien óp tegen de dag. Vooral als we zaken vóór ons zien waar we bang voor zijn. Zoals een bezoek aan de tandarts. Een moeilijk examen dat we af moeten leggen. Een sollicitatie gesprek. Tóch moet er iets gebeuren om betekenis en inhoud aan ons leven te geven.

Zondag 25 juni 10.30 uur Woord- en Communiedienst met kindernevendienst
Voorganger: diaken Han Hartog
m.m.v. Hagunnan koor

Intenties:
Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Henk van Wel, Bep en Cor Saan, Gerard Braakhuis en Annie Braakhuis-Koorman, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Evert van Oostrum, Henny Leeners-Verheul

Zondag 2 juli 10.30 uur. Eucharistieviering
Voorganger is pater Albert Toppo.
m.m.v. het PeeBee koor

Intenties: Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van weerdenburg, Jo Dorrestein, familie Dorrestein, voor een 97e verjaardag, uit dankbaarheid, Henny Leeners-Verheul,

Bingo.
Op woensdag 28 juni is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

Gedoopt.
Op zaterdag 10 juni is in onze kerk gedoopt Lois In ’t Veld.

Kerk open
Van maandag t/m vrijdag is de kerk open van 12.00 – 13.00 uur.
U kunt dan binnen komen om te bidden of om een kaarsje op te steken.

Vakantieperiode en intenties
De periode dat de mensen op vakantie gaan komt er weer aan. Het secretariaat zal in de schoolvakantieperiode ( 22 juli t/m 3 september) minder bemand, maar wel telefonisch bereikbaar zijn. Daarom vragen wij u de intenties voor die tijd vroegtijdig door te geven.

Voedselkast.
We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe fijn het is te zien dat er regelmatig iets in de voedselkast wordt gezet. En we zien ook dat er veel mensen gebruik van maken. Dit geeft jammer genoeg aan dat de noodzaak er is. In het contact met de voedselbank Diemen horen we ook dat het aantal mensen dat een beroep op hen doet erg groot is.

Opnieuw veel dank voor uw bijdragen! En laten we ook deze zomer blijven denken aan onze medemens.

BOEKENMARKT.
Zaterdag 17 juni hebben we de jaarlijkse boekenmarkt, tbv. het renovatiefonds, gehouden. Uiteraard hoopten we op mooi weer en daar mankeerde het niet aan!! Het was zo heet dat we maar naar binnen zijn gevlucht! En, wat we al eigenlijk al verwacht hadden, de toeloop was niet zo groot als waar we op hadden gehoopt! Maar er waren toch geregeld kijkers en, niet onbelangrijk, kopers zodat we het niet voor niets hebben gedaan. De juiste opbrengst is nog niet helemaal bekend maar komt toch ruim boven de 300 euro uit en daar zijn we best tevreden mee! De fraaie mand werd gewonnen door Danique Bosma. Proficiat Danique! Op de volgende activiteiten moet u nog even wachten, maar u kunt de data misschien vast noteren!! De kerstmarkt zal worden gehouden op zaterdag 9 december en het kerstconcert kunt u beluisteren op zondag 17 december. Nadere mededelingen volgen later!
Dan uiteraard heel veel dank aan allen die zich met hart en ziel in het “zweet des aanschijns” hebben gewerkt om ook dit evenement weer tot een succes te maken! DANK!!!!!
Mw.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.