Van week tot Week 18-06-2023

Vader,
Jij leert mij wat liefde is.
Jij geeft mij hoop wanneer het even fout gaat.
Jij prijst mij om mijn wilskracht en ambities.
Jij rekent op mijn eerlijkheid.
Jij vergezelt mij op mijn reis door die wervelende wereld.

En ik, ik zal ooit anderen
leren wat liefde is,
hen hoop geven wanneer het even fout gaat
hen prijzen om hun wilskracht en ambities
rekenen op hun eerlijkheid
en hen vergezellen op hun reis door die wervelende wereld

Ik hoop dat ik het even goed doe als jij
en dank je om de uitmuntende voorbeelden die jij mij gaf.


Bijbellezing.

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

https://youtu.be/PeGaNP-k4pw

Soms lijkt alles vást te zitten als een huis. We willen wel iets veranderen, maar het lukt niet. Een stemmetje ín ons zegt dat we in beweging moeten komen, maar écht gehoor geven is moeilijk. Vast geroeste gewoontes verhinderen ons om betere keuzes te maken. Bijvoorbeeld de keuze voor minder vlees, minder auto- en vlieg kilometers. Voor meer échte aandacht en zorg voor de zwaksten. Wanneer worden we eindelijk béter?!

Zondag 18 juni 10.30 GEEN viering in onze kerk. Maar om 11.15 uur viering in de Drie Stromen ” (Renswoudestraat 75, 1106 BJ Amsterdam Zuidoost). Als u graag mee wilt naar deze viering maar geen gelegenheid voor eigen transport heeft, dan kunt u zich aanmelden voor de autodienst op deze dag. We verzamelen op 18 juni vanaf 10.30 uur op het kerkplein en rijden dan met diverse auto’s naar De Drie Stromen (start viering 11.15 uur). Uiteraard wordt u na de viering weer teruggebracht naar onze kerk in Diemen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier dat achter in de kerk ligt.

Zondag 25 juni 10.30 uur Woord- en Communiedienst met kindernevendienst
Voorganger: diaken Han Hartog
m.m.v. Hagunnan koor

Intenties:
Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Henk van Wel, Bep en Cor Saan, Gerard Braakhuis en Annie Braakhuis-Koorman, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Evert van Oostrum, Henny Leeners-Verheul

Bingo.
Op woensdag 28 juni is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.


Gedoopt.
Op zaterdag 10 juni is in onze kerk gedoopt Lois In ’t Veld.


Kerk open
Van maandag t/m vrijdag is de kerk open van 12.00 – 13.00 uur.
U kunt dan binnen komen om te bidden of om een kaarsje op te steken.


Vakantieperiode en intenties
De periode dat de mensen op vakantie gaan komt er weer aan. Het secretariaat zal in de schoolvakantieperiode ( 22 juli t/m 3 september) minder bemand, maar wel telefonisch bereikbaar zijn. Daarom vragen wij u de intenties voor die tijd vroegtijdig door te geven.


Voedselkast.
We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe fijn het is te zien dat er regelmatig iets in de voedselkast wordt gezet. En we zien ook dat er veel mensen gebruik van maken. Dit geeft jammer genoeg aan dat de noodzaak er is. In het contact met de voedselbank Diemen horen we ook dat het aantal mensen dat een beroep op hen doet erg groot is.

Opnieuw veel dank voor uw bijdragen! En laten we ook deze zomer blijven denken aan onze medemens.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.