van Week tot Week 11-06-2023

Zondag  11 juni 2023 (Sacramentsdag)                

Brood geeft leven. Het geeft kracht en energie

om het leven aan te pakken, om ziektes te overwinnen,

om te werken aan een wereld waarin het goed leven is …

Als christenen deelnemen aan de communie,

dan tonen ze aan anderen dat Jezus in hun leven is als brood,

dat Hij hun de kracht geeft om wat Hij zei en deed in realiteit om te zetten.

Copyright: C. Leterme

Bijbellezing.

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

Bosbranden in Canada vernietigen natuur en bedreigen woningen. In India: een vreselijk trein ongeluk. Twee voorbeelden van grote nood situaties. Dichterbij leven velen even zo in nood,  kleiner misschien, maar toch… Door inflatie niet meer in staat om alles te  betalen, moeten kiezen:

wat wél en wat níet? Een mens in nood voelt zich zo vaak alleen gelaten. Is er nu níemand die me helpt!?

Vakantieperiode en intenties

De periode dat de mensen op vakantie gaan komt er weer aan. Het secretariaat zal in de schoolvakantieperiode ( 22 juli t/m 3 september) minder bemand, maar wel telefonisch bereikbaar zijn. Daarom vragen wij u de intenties voor die tijd vroegtijdig door te geven.

Overleden.

Vorige week is mw. H. Leeners-Verheul overleden, afgelopen zaterdag heeft voor haar de uitvaart in onze kerk plaatsgevonden. We wensen de familie veel sterkte.

Zondag 11 juni 10.30 uur Woord- en Communiedienst

Voorganger: diaken Han Hartog

m.m.v. het Peebee koor

Intenties:

Voor de overleden familieleden van de fam. Pappot, Helena Kok-Bakker, Herman Dekker,

Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Henk Leeners, Henny Leeners-Verheul, Kitty Offermanns-Kockelkorn en Kornelius Offermanns.

Zondag 18 juni 10.30 GEEN viering in onze kerk. Maar om 11.15 uur viering in de Drie Stromen ” (Renswoudestraat 75, 1106 BJ Amsterdam Zuidoost). Als u graag mee wilt naar deze viering maar geen gelegenheid voor eigen transport heeft, dan kunt u zich aanmelden voor de autodienst op deze dag. We verzamelen op 18 juni vanaf 10.30 uur op het kerkplein en rijden dan met diverse auto’s naar De Drie Stromen (start viering 11.15 uur). Uiteraard wordt u na de viering weer teruggebracht naar onze kerk in Diemen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier dat achter in de kerk ligt.

Zondag 25 juni 10.30 uur Woord- en Communiedienst met kindernevendienst

Voorganger: diaken Han Hartog

m.m.v. Hagunnan koor

Intenties:

Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Henk van Wel, Bep en Cor Saan, Gerard Braakhuis en Annie Braakhuis-Koorman, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Evert van Oostrum, Henny Leeners-Verheul.

Bingo.

Op woensdag 28 juni is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

BOEKENMARKT 17 juni…

Op zaterdag 17 juni a.s.is het dan zover, de boeken&puzzelmarkt, waarvan de opbrengst bestemd is voor het renovatiefonds St. Petrus’ Bandenkerk. We hopen nog steeds op mooi weer zodat we de markt dan op het kerkplein kunnen houden. Mocht het weer onverhoopt anders zijn, vindt het evenement plaats in de kerk. Van 11.00-14.30 uur bent u welkom om te snuffelen in, en te kopen natuurlijk, van de de grote variatie boeken en puzzels tegen redelijke prijzen!

Wilt u nog boeken (geen puzzels)  inleveren? Dan kunt u dat doen op vrijdag 16 juni van 19.00-20.00 uur in de St. Petrus’ Bandenkerk

Dan zijn we nog op zoek naar mensen (M/V) om de markt te komen opbouwen! Er is altijd al een groep aanwezig, maar hoe meer vrijwilligers er zijn hoe eerder de klus is geklaard!  We willen daar graag om 09.30 uur mee beginnen!  De vrijwilligers die gaan verkopen worden dan verwacht om p.m. 10.00 uur om de markt.

Wij hopen op stralend weer en heel bezoekers!

m.w.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.