Van Week tot Week 05-06-2022

Pinkstergedachte

 

De Geest van God

is geen spookbeeld of hersenschim.

Hij is onder ons aanwezig,

voelbaar en tastbaar.

Hij spreekt soms uit de blik in onze ogen.

Je ziet hem in de mensen

die verdraagzaam zijn

en respectvol omgaan met elkaar.

Je voelt hem in dat liefdevolle gebaar

of die hartelijke handdruk.

 

De Geest van God

is de scheppende kracht

die bruggen slaat over de diepste kloven,

die mensen bij elkaar brengt

en conflicten ombuigt

in begrip en verzoening.

Het is de energie die bergen kan verzetten

en mensen boven hun kleinheid uittilt

– de levensadem van God

die mensen bezielt en in beweging zet.

 

Greet Brokerhof – van der Waa

 

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: 

 

 

Deze keer gaat het over het volgende:

Komende zondag vieren we het hoogfeest van Pinksteren. De liturgische kleur is dan rood: van het vuur van de Heilige Geest dat op de leerlingen neer daalt.

Het komt plotseling uit de hemel, uit de lucht, vallen. De leerlingen raken helemaal in vuur en vlam, en beginnen enthousiast te vertellen over hun geloof in Jezus boodschap van vrede op aarde. 

Zou dit nu anno 2022 nog steeds gebeuren? Want: eenheid en vrede onder de mensen lijken verder weg dan ooit. Hoe kunnen we nog geloven  dat blijvende eenheid en vrede onder de mensen mogelijk is.

2022-06-05 Zondag (Pinksteren)

Intenties:

In dankbare herinnering aan de overleden familieleden van de familie Post,

Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-spronk, Piet van Kooy, Diny Berger, Kitty Offermanns-Kockelkorn,

Bernadet Peters-Strategier, Loeke Verhallen, Ouders aan de Stegge-Koomen, Ge van Dijk.

Mededelingen:

10.30 uur Eucharistieviering m.m.v. het Stanzakoor.

                      Voorganger: pater Frans Mulders

2022-06-12 Zondag (Heilige Drie-eenheid)

Intenties:

Kitty Offermanns-Kockelkorn, Loeke Verhallen,

Mededelingen:

10.30 uur            Woord- en Communieviering m.m.v. het Allegriakoor.

                      Voorganger: diaken Han Hartog.

——————————————————————-

Dauwtrappen 

Op 26 mei – Hemelvaartsdag – mochten we voor het eerst sinds twee jaar weer met de buren van de Ontmoeting op stap voor een “bezinnende wandeling”. 

Om even over negenen vertrokken we met een groepje van 12 richting Diemerkade om via de fietsbrug en het Tussenmeerpad naar het volkstuincomplex Nieuw Levenskracht te wandelen. 

De bedoeling was om met iemand op te trekken die je nog niet kent. Dat biedt meteen veel stof tot vragen en praten. Veel mensen weten niet dat het volkstuincomplex voor iedereen toegankelijk is en het is een aanrader voor wandelaars en tuinliefhebbers. Achter de sportvelden langs kwamen we op de Middenweg uit en daar richting De Ontmoeting voor koffie. Om 10.30 uur werd er een korte viering gehouden met de – inmiddels aangegroeide groep – aanwezigen. Wie niet kon meewandelen was welkom bij de viering. Deze keer niet in de tuin, daar was het te koud voor,  maar in de ontmoetingszaal. Na afloop was er nog meer koffie en gezelligheid met elkaar. 

Dank voor de gastvrijheid en ontvangst door Anneke, Els en Peter en hopelijk volgend jaar wéér! 

Josje Kronenberg-Heijne

——————————————————————————-

BOEKEN & PUZZELMARKT!! 18 juni 2022 van 11.00 – 14.30 uur!

Op 25 mei 2019 is deze activiteit t.b.v.het renovatiefonds voor het laatst gehouden! Daarna werden we verrast door corona en konden we geen activiteiten meer organiseren. Maar nu schijnt het toch wel weer te gaan lukken. Op zaterdag 18 juni bent u van harte welkom op deze markt, van 11.00-14.30 uur, om naar hartelust te komen grasduinen naar bijzondere items in het lees en puzzelaanbod.  Uiteraard tegen aantrekkelijke prijzen! Als de weergoden met ons zijn zal het evenement plaatsvinden op het kerkplein, anders in de St.PetrusBandenkerk. Buiten boeken en puzzels is er ook nu weer een fraaie mand met inhoud te winnen en, ook de bekende DOM-wijn is er verkrijgbaar. Best de moeite om even bij ons langs te komen toch? De opbrengst is bestemd voor het renovatiefonds.

Wilt u soms nog boeken inleveren? Dan kan dat uitsluitend op vrijdag 17 juni van 19.00-20.00 uur in de kerk. En dan willen we ook nog een oproep doen aan mensen die ons met de opbouw willen helpen!!  Vanaf 09.30 uur zijn extra handen van harte welkom!

Graag tot ziens! Activiteitenteam renovatiefonds St.Petrus’Banden.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.