van Week tot Week 09-04-2023

Verrijzen

Verrijzen is de grote steen wegrollen
tussen nacht en dag, duisternis en licht,
tussen wanhoop en hoop, angst en durf.

Verrijzen is bevrijden en ontplooien,
doen opstaan uit ellende en onmacht.
Leven brengen aan wie ten onder dreigt te gaan.

Verrijzen is vechten tegen al wat mensen klein maakt.
Iets van jezelf prijsgeven, een stukje leven voor de anderen
en samen kleine wonderen voor mensen doen.


Dialoog- wandeling 23 april.
De Dag van het Jodendom op 17 januari 2023 had als titel ‘Sterke vrouwen in jodendom en christendom.’ Rond dit thema organiseert de werkgroep Jodendom van het Bisdom Haarlem-Amsterdam op zondagmiddag 23 april a.s. een dialoogwandeling.
Tijdens die wandeling door de binnenstad van Amsterdam zullen we kennismaken met verhalen over Joodse en katholieke vrouwen en hun betekenis voor de eigen gemeenschap en de samenleving. Boeiende verhalen over boeiende mensen: van de middeleeuwse begijnen en zusters Clarissen tot de zussen Sophie en Betje Lazarus, die veel hebben gedaan voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Amsterdamse diamantindustrie.
De wandeling zelf begint om 13.30 uur in het Begijnhof aan het Spui. Rond 14.30 uur worden we verwacht in het Joods Museum voor een speciale rondleiding over het thema. We eindigen de middag met koffie en thee in de gemeenschapsruimte van Sant’Egidio naast de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. Daarbij is gelegenheid ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de inleidsters. De middag eindigt rond 16.15 uur.
Deelname aan de dialoogwandeling inclusief het bezoek aan het Joods Museum is gratis. Wie echter in het bezit is van een Museumjaarkaart vragen we vriendelijk deze mee te nemen.
Het aantal plaatsen voor deze middag is beperkt. Meld u daarom vóór 15 april aan via wandeling23april@gmail.com . U ontvangt dan nadere informatie over de wandeling en het bezoek aan het Joods Museum.Zaterdag 8 april 21.00 uur Paaswake: Eucharistieviering.
Voorgangers: pater Ruud Huysmans en diaken Han Hartog.
m.m.v. het Hagunnankoor.
Intenties:
Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Rick Soemita, Gé van Dijk, overleden familie Giling, overleden familie Van Dijk, Jasper en Matthijs van Westing, Robin Woolmer,

Zondag 9 april 2023 10.30 uur Woord- en Communiedienst met kindernevendienst.
Voorganger: diaken Han Hartog
m.m.v. het Allegriakoor
Tijdens deze dienst wordt Jarrick Abdiel gedoopt.
Intenties:
Diny Berger, Jan Niele, Henk Proeskie en Leny Proeskie- Van den Hurk, Conny van Weerdenburg, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Pieter Saan, Henk van Wel,
Helena Kok-Bakker, Bep en Cor Saan, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, Kitty Offermanns-Kockelkorn, Cornelius Offermanns, Theo Wesselingh, Bernadeth Peters-Strategier.

Mischa Hoogland en Thaïs Barretto Garcia zullen op zaterdag 27 mei gaan trouwen in onze kerk.

Zondag 16 april 10.30 uur Woord-en Communiedienst met kindernevendienst.
Voorganger: Mw Marga Berkhout
m.m.v. Nel Damman en Hans v.d. Meer.
Intenties:
Voor de overleden familieleden van de fam. Pappot, Helena Kok-Bakker, Kitty Offermanns-Kockelkorn, Cornelius Offermanns.

Alpha in Diemen
Heb jij vragen over het leven en geloof? Op 12 april starten we in Diemen een Alpha gesprekscyclus om antwoorden te zoeken. Tijdens acht interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen is daar welkom. Kom gerust de eerste avond eens kijken of het wat voor je is.

Elke bijeenkomst begint met een maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding, koffie/thee en is er gelegenheid om in kleine groepen verder te praten. Alle vragen kunnen gesteld worden. Samen zoeken we naar antwoorden.

Neem een flyer achter uit de kerk mee voor alle data.
Wil je meer weten over Alpha of over ervaringen van anderen? Kijk dan eens op: alphacursus.nl
Wil je meer weten over deze specifieke reeks of je aanmelden? Mail dan naar pastoraat@sintpetrusbanden.nl of vraag Han, Petra, Mariska of Joost. We starten alleen bij voldoende deelnemers.
Joost van Westing

Bijbellezing.
Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:
https://youtu.be/aFEYtpboSAg
Pasen is voor velen gewoon een extra lang vrij weekend. Er is wat meer tijd om met familie en vrienden uitgebreid te tafelen. Met de kinderen wat Paaseitjes zoeken in de tuin of het bos. Maar: zo blijven we bij de ingang staan, kijken niet naar binnen om te ontdekken wat Pasen écht betekent!

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.