van Week totWeek 02-04-2023

Zondag 2 april 2023 (Palmzondag)                

Groen

Zoals voor Noach
de groene olijftak
het teken was van God
dat het leven herbegon

zo kan het groene palmtakje
een teken zijn
dat ook voor ieder van ons
het leven verder gaat.

Copyright: C. Leterme

Bijbelbespreking.

Elke week bespreekt diaken Han Hartog  de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: 

De hele wereld lijkt te lijden als onder een bezetting. In talloze landen letterlijk: onder hun regeringsleider, of onder een macht van over de grens. Vaak ook figuurlijk: wanneer we zoeken naar redding van talloze bedreigingen: van stijgende temperaturen en zeespiegels, van tekorten aan water, van dreigende armoede, van gebrek aan onderdak voor ons zelf, en voor anderen. Wie gaat ons hier uit redden?

Scammen.

De afgelopen dagen hebben ons een aantal berichten bereikt van pogingen tot “scammen” van vrijwilligers. De methode is gewoonlijk dat iemand vanaf een emailadres dat lijkt op die van een pastoor of iemand anders die werkzaam is in het pastoraat emails verzendt aan vrijwilligers van de parochie met het verzoek digitaal cadeaubonnen aan te schaffen (bijvoorbeeld in de Apple Store) en die per email te verzenden naar enige mensen waarvan zogenaamd afscheid wordt genomen of die zogenaamd bedankt moeten worden. Die mensen bestaan echter uiteraard niet. De aanhef en ondertekening zijn zeer persoonlijk en komen geloofwaardig over.

Blijkbaar hebben scammers nu de parochies en kerken ontdekt als mogelijkheid, dus graag hier alert op zijn en de eigen vrijwilligers waarschuwen hier niet op in te gaan. De bedragen belopen al snel € 300,- tot € 500,- die dan door mensen persoonlijk worden verloren. Dat is zeer vervelend natuurlijk.

Dank voor uw alertheid!

Zondag 2 april 10.30 uur Woord- en Communiedienst.

Voorganger: Mw. Josje Kronenberg.

m.m.v. het Peebee koor

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Theo Janssen,

Helena Kok-Bakker, Gé van Dijk, Ingrid Zebeda, Wies en Herman Zebeda- Maes, Rine Raadwijk, Kitty Offermanns-Kockelkorn, Cornelius Offermanns, Rick Soemita.

Donderdag 6 april 19.00 uur Witte Donderdag: Eucharistieviering.

Voorgangers: Pastor Jan van Diepen en diaken Han Hartog.

m.m.v het Stanza koor

Intenties:

Bep en Cor Saan, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, overleden ouders Aan de Stegge-Koomen.

Vrijdag 7 april 15.00 uur Kruisweg.

Voorgangers: Mw Josje Kronenberg en Hr. Herman Hogenaar

Vrijdag 7 april 19.00 uur Goede Vrijdag: Woord- en Communiedienst.

Voorganger diaken Han Hartog

m.m.v. samengesteld koor.

Zaterdag 8 april 21.00 uur Paaswake: Eucharistieviering.

Voorgangers: pater Ruud Huysmans en diaken Han Hartog.

m.m.v. het Hagunnankoor.

Intenties:

Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Rick Soemita, Henk van Wel.

Zondag 9 april 2023 10.30 uur  Paaszondag: Woord- en Communiedienst met kindernevendienst.

Voorganger: diaken Han Hartog

m.m.v. het Allegriakoor

Tijdens deze dienst wordt Jarrick Abdiel gedoopt.

Intenties:

Diny Berger, Jan Niele, Henk Proeskie en Leny Proeskie- Van den Hurk, Conny van Weerdenburg, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Pieter Saan, Henk van Wel,

Helena Kok-Bakker, Gé van Dijk, overleden familie Giling, overleden familie Van Dijk, Bep en Cor Saan, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, Kitty Offermanns-Kockelkorn, Cornelius Offermanns.

Trouwen.

Mischa Hoogland en Thaïs Barretto Garcia zullen op zaterdag 27 mei gaan trouwen in onze kerk.

Surprise voor Bloemengroep!

Een grote verrassing was de enveloppe met inhoud die de bloemengroep mocht ontvangen van de Hagunnan&Allegria koren! De reden? Omdat onze groep al vele jaren lang zorgt voor een passend versierde kerk, vooral ook met Pasen. En omdat de meeste leden van genoemde koren op Goede Vrijdag niet in de gelegenheid zijn een bloemetje te brengen, als dank dus deze mooie bijdrage van 100 euro om extra mooie bloemen uit te zoeken om ook nu de kerk weer op z’n Paasbest te versieren. En dat gaan we zeker doen! Hartelijk dank voor deze leuke geste en wij wensen jullie mooie en gezellige paasdagen toe.

Namens alle dames van de bloemengroep,

Ria Roovers-v.Nieuwkerk.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.