van Week tot Week 26-11-2023

Zondag 26 november 2023 (Christus Koning)                      

Waar komen we vandaan?

Waar gaan we naartoe?

Niemand die het weet,

niemand die het kan weten.

Deze vragen blijven ons boeien

en drijven ons voort.

Doen ons hopen en verlangen

iets te kunnen betekenen,

iets te kunnen nalaten.

Niet te worden vergeten

LucasforLife

Bijbellezing

De afgelopen drie jaar heb ik elke week de Bijbellezingen voor de komende zondag besproken. Vandaag stuur ik u de link naar de laatste aflevering:

‘Aan alles komt een einde’ wordt wel gezegd. Een jaar begint, én eindigt: op de laatste dag. Maar na die laatste dag houdt het niet op: er breekt telkens weer een nieuw jaar aan! Jezus vertelt over wat er na de allerlaatste dag zal gebeuren. Die laatste dag ís een einde, maar voor wie Hem oprecht volgt, is het níet een définitief einde.

De meditaties van de afgelopen twee jaar zijn en blijven op Youtube beschikbaar. Om zelf thuis nog eens opnieuw te bekijken. Of om in met groepje om aan de hand van de afsluitende vragen een geloofsgesprek te hebben.

Ik dank u allen voor de trouw waarmee u elke week, of zo nu en dan, deze Bijbel meditaties hebt bekeken. Voor de vele enthousiaste reacties in de afgelopen drie jaar. En voor de vragen en persoonlijke opmerkingen naar aanleiding van verschillende afleveringen.

Vrede en alle goeds…

diaken Han Hartog MEd

Diaken wijding.

Op zaterdag 18 november zijn in de Bavo Kathedraal in Haarlem vier nieuwe diakens gewijd.

Bisschop Hendriks heeft besloten om één van hen, Patrick Gunther, als onbezoldigd diaken aan te stellen voor Clara en Franciscus. Patrick zal eerst kennis gaan maken met het pastorale team en vervolgens met het bestuur. Daarna zal de introductie plaats vinden in de parochie.

Zondag 26 november 10.30 uur.

Clara en Francisca viering i.v.m. emeritaat van diaken Han Hartog.

Eucharistieviering Voorganger: Pastoor Marianus Jehandut

Concelebranten: Pater Bert Wooning en pater Yan Asa

Diaken van dienst: diaken Han Hartog.

m.m.v. de vier koren.

Tijdens deze viering nemen we als parochie afscheid van diaken Han Hartog.

Intenties:

Gé van Dijk, Petra Geluk-van Gils, Johanna Wesselingh-Nieuwendijk, overleden ouders Offermanns – Kockelkorn,

Bingo.

Op woensdag 29 november is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

Zondag 3 december 10.30 uur. Eucharistieviering

Voorganger: pater Bert Wooning.

m.m.v. het PeeBeekoor

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Johanna Wesselingh-Nieuwendijk, overleden ouders Offermanns – Kockelkorn,

Zondag 3 december, 1e zondag van de advent!

Volgende week zondag is het alweer het begin van de advent. Traditiegetrouw is er na de viering van 10.30 uur gelegenheid een adventskaars te kopen om zo ook thuis de adventsperiode mee te kunnen beleven.

Tevens is er gelegenheid, handgemaakte, kerstwenskaarten in te slaan om aan uw dierbaren te sturen en natuurlijk is er ook de bekende D.O.M. wijn! U vindt ons achter in de kerk!

Dan, u had het waarschijnlijk al gehoord, is er op zaterdag 9 december de jaarlijkse kerstmarkt! Van 10.00 -15.00 uur bent u van harte welkom in de St. Petrus’Banden om nog ontbrekende kerstspullen in te slaan. Zoals altijd is er een ruime keus aan kerstartikelen en misschien bent u wel aan een nieuwe stal toe!? Er zijn heel mooie, handgemaakte, stallen in de aanbieding. Ook de inmiddels bekende “mand” is er en is er weer een grote keus aan kerststukjes. Wat dit jaar ontbreekt zijn de oliebollen! Heel jammer en we gaan ze missen maar door veranderde werkzaamheden van de bakker is het niet meer mogelijk. Het rad van fortuin is helaas ter ziele, maar daarvoor in de plaats komt een grote tombola/loterij met prachtige prijzen. Nieuw is ook de demonstratie (en verkoop) van het maken van kerstkaarten met was. Heel mooi! Kortom zeker de moeite waard om even de St. Petrus binnen te lopen om het met eigen ogen te zien en vooral ook te kopen want daar gaat het natuurlijk om! De opbrengst is voor het renovatiefonds St. Petrus’Banden!

Heeft u toevallig nog in goede staat zijnde kerstspullen waar u vanaf wilt? Die kunt u inleveren op woensdag 6 december tussen 19.00-19.30 uur in de kerk.

En dan nog een verzoek aan de vrijwilligers met “spierballen” waar we altijd weer een beroep op mogen doen! We vragen hen, nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard ook welkom, om ons vrijdag 8 december te komen helpen met de opbouw van de markt. Vanaf 10.00 uur willen we starten en…….de koffie staat klaar!

En noteert u vast in de agenda: Zondag 17 december om 14.30 uur kerstconcert met samenzang. Hierover volgende week meer!

Namens de aktiviteitencommissie.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.