Van Week tot Week 28-05-2023

Een enthousiast verhaal
en een spitsvondige opmerking,
of een spannende gebeurtenis
met een uitgesproken mening.

We beluisteren zo graag
wat vol overtuiging verteld
en met kracht verdedigd wordt.

Dan voelen we ons meegesleurd door
en opgenomen in
een begeesterend vuur.

Dàt vieren we met Pinksteren;
het aanstekelijke enthousiasme
van een levend en overtuigd geloof.Bijbellezing.
Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

https://youtu.be/pABtdAYbfkU

Alleen is ook maar: alleen! Daarom komen we graag samen. Met z’n tweeën, met het gezin, de familie, of in grotere groepen. Soms zelfs duizenden: bij een festival, of een sportwedstrijd.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zeggen we wel eens. Meestal wordt het érg gezellig als we samen zijn. Wat spreekt ons daarin zo aan?


Zondag 28 mei 10.30 uur. Woord- en Communieviering met kindernevendienst
Voorganger: diaken Han Hartog
m.m.v het Stanza koor

Intenties:
Diny Berger, Jan Niele, Henk Proeskie en Leny Proeskie-van den Hurk, Conny van Weerdenburg, Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Henk van Wel, Gé van Dijk, Bep en Cor Saan, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, overleden ouders Aan de Stegge-Koomen, Ouders Geluk- Van Gils, ouders Zwaan- Oosthuizen, Evert van Oostrum, Frans Doevelaar,
Herman Dekker, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Kitty Offermanns-Kockelkorn en Kornelius Offermanns.


Zondag 4 juni 10.30 uur Eucharistieviering met kindernevendienst
Voorganger: pater Frans Mulders
m.m.v. het Allegria koor

Intenties:
Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof, Kitty Offermanns-Kockelkorn en Kornelius Offermanns.Bingo.
Op woensdag 31 mei is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

Kerkhof
Onderdeel van de verkoop van de pastorie is de tuin.
In samenwerking met “onze” groengroep heeft men afspraken gemaakt over de erf-
afscheiding.
Al jaren wilde men de hoge bomen langs de zijkant van de kerk op het kerkhof gekapt hebben en dat is nu meegenomen in de plannen. Daarvoor in de plaats is de Laurierhaag doorgetrokken en een damwand geplaatst zodat de grond niet meer wegloopt.
Wij zijn er content mee en hopen u ook?


Clara en Franciscusviering
Op zondag 18 juni aanstaande is de jaarlijkse Clara en Franciscusviering binnen ons samenwerkingsverband.Op deze zondag zal er GEEN dienst zijn in de Sint Petrus’ Bandenkerk te Diemen. De Clara en Franciscusviering wordt dit jaar namelijk gehouden in de “De Drie Stromen” (Renswoudestraat 75, 1106 BJ Amsterdam Zuidoost).
Als u graag mee wilt naar deze viering maar geen gelegenheid voor eigen vervoer heeft, dan kunt u zich aanmelden voor de autodienst op deze dag. We verzamelen op 18 juni vanaf 10.30 uur op het kerkplein en rijden dan met diverse auto’s naar De Drie Stromen (start viering 11.15 uur). Uiteraard wordt u na de viering weer teruggebracht naar onze kerk in Diemen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier dat vanaf zondag achter in de kerk ligt.
U kunt ook met het openbaar vervoer: met metro 50 of 54 halte Reigersbos of bus 47.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.