Van Week tot Week 21-05-2023

Op zekere dag raakt een jongen met zijn vader, een joodse rabbijn, in een discussie gewikkeld.
Woedend roept de jongen uit:
“Vader, als ik God was, ik zou weten wat te doen met deze wereld. Alles wat je hoort, ziet en leest, is niets anders dan armoede en oorlog, werkloosheid, milieuverontreiniging. Eén grote troep is het allemaal! Als ik God was, ik zou…”

De jongen krijgt evenwel geen kans om uit te spreken. Vader springt overeind, gaat de jas van zijn zoon halen en zet de voordeur wagenwijd voor hem open.
“Ben je kwaad, vader?” vraagt de jongen.
“Integendeel,” zegt de vader, “Ik ben blij. Ga vlug de straat op, dan kan je meteen beginnen. Geef God jouw stem en jouw handen.”

Bijbellezing
Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

https://youtu.be/A8IIGDNRUok

Allemaal kennen we momenten waarop het er op aan komt. Bijvoorbeeld als je op school een eind examen gaat afleggen. Sleutel momenten, keerpunten in je bestaan. Het leven gaat er daarna heel anders uit zien.
Voor de wereld als geheel lijkt nét zo’n moment aangebroken. Het uur van de waarheid waarop keuzes gemaakt moeten worden. Durven we echt te laten zien dat we werkelijk stappen terug willen zetten, om natuur en milieu te redden?

Clara en Franciscusviering
Op zondag 18 juni aanstaande is de jaarlijkse Clara en Franciscusviering binnen ons samenwerkingsverband.Op deze zondag zal er GEEN dienst zijn in de Sint Petrus’ Bandenkerk te Diemen. De Clara en Franciscusviering wordt dit jaar namelijk gehouden in de “De Drie Stromen” (Renswoudestraat 75, 1106 BJ Amsterdam Zuidoost). Als u graag mee wilt naar deze viering maar geen gelegenheid voor eigen transport heeft, dan kunt u zich aanmelden voor de autodienst op deze dag. We verzamelen op 18 juni vanaf 10.30 uur op het kerkplein en rijden dan met diverse auto’s naar De Drie Stromen (start viering 11.15 uur). Uiteraard wordt u na de viering weer teruggebracht naar onze kerk in Diemen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier dat vanaf zondag 21 mei achter in de kerk ligt.
Zondag 21 mei 10.30 uur. Eucharistieviering met kindernevendienst
Voorganger: pater Bert Wooning.
m.mv. het Hagunnan koor

Intenties:
Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Henk van Wel, Bep en Cor Saan, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof.

Zondag 28 mei 10.30 uur. Woord- en communieviering met kindernevendienst
Voorganger: diaken Han Hartog
m.m.v. het Stanza koor

Intenties:
Diny Berger, Jan Niele, Henk Proeskie en Leny Proeskie-van den Hurk, Conny van Weerdenburg, Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, Tineke Saan-Kop, overleden ouders Saan-Spronk, Henk van Wel, Gé van Dijk, Bep en Cor Saan, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, overleden ouders Aan de Stegge-Koomen, Ouders Geluk- Van Gils, ouders Zwaan- Oosthuizen, Evert van Oostrum, Frans Doevelaar,
Herman Dekker, Cora Bunck-Hoeding, Dorie de Kwant-Kerkhof.


Bingo.
Op woensdag 31 mei is er weer bingo in de Diem. Het begint om 14.30 uur.

Boeken en puzzelmarkt.
Op dit moment is de zomer toch echt in aantocht! En dat betekent dat we de jaarlijkse Boeken&puzzelmarkt weer gaan organiseren. Die wordt gehouden op zaterdag 17 juni a.s. van 11.00-14.30 uur. Bij mooi weer op het kerkplein voor de St. Petrus’ Bandenkerk en bij, onverhoopt, minder fraai weer in de kerk zelf.
Noteert u deze datum vast in uw agenda? Het zou jammer zijn als u deze kans moest missen! Nadere mededelingen volgen dan later.
De opbrengst is bestemd voor het St. Petrus’ Banden renovatiefonds.
En nee, gaat u nu niet onmiddellijk aan de slag om uw boekenkast op te ruimen want sorry, er kunnen momenteel GEEN boeken en puzzels worden aangeleverd!!
Wij hopen dat u in groten getale komt snuffelen en….kopen natuurlijk!


Streamen.
Als u niet in de gelegenheid bent om op zondag naar de kerk te komen en toch de viering wil bijwonen kan dit via de livestream.
U kunt naar www.sintpetrusbanden.nl gaan of rechtstreeks naar You Tube.


Verhuizen.
Als u gaat verhuizen of een ander telefoonnummer krijgt, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om dit door te geven bij het secretariaat.
Dit kan via de mail: info@sintpetrusbanden.nl of een briefje in de brievenbus naast de kerk te doen. Dank u wel.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.