van Week tot Week 29-10-2023

Zondag 29 oktober 2023 (30e zondag door het jaar)                     

2 november Allerzielen

Onze doden gedenken

is herinneringen oproepen

het gevoel van verbondenheid

vasthouden en versterken.

Onze doden gedenken

is tegelijk ook loslaten

de band van liefde

een nieuwe plaats geven.

Onze doden gedenken

is koesterend verder gaan

doet pijn en doet deugd

en gaat gelukkig nooit voorbij.

LucasforLife

Bijbellezing

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link: https://youtu.be/-CO11qCIqzo

Gelukkig het komt maar al te vaak voor: twee mensen vinden elkaar in de liefde. Jammer genoeg zien we maar al te vaak ook het tegendeel. Kwetsen mensen elkaar, met nare woorden, of lichamelijk met vuisten of wapens. 

Als God dan van mensen houdt, waarom is er dan zo veel narigheid? Als namens Jezus elke week weer de vrede wordt verkondigd, hoe brengen al die christenen dat dan in de praktijk?

Voedselkast

Ook in de afgelopen zomermaanden is er gedacht aan de gebruikers van onze voedselkast. 

De gele kratjes waren regelmatig vol en we plaatsen dat in de kast. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. En dat is natuurlijk ook onze gedachte. Zet wat in de kratjes of kast als u het missen kunt, en haal er wat uit als u het nodig heeft. 

Als u ook wat kunt missen denk dan aan houdbare voedselproducten en hygiëneproducten.

We hopen op u te kunnen blijven rekenen! 

Zondag 29 Oktober 2023 10.30 uur. Woord- en Communieviering met kindernevendienst

Voorganger: Mevr. Marga Berkhout

m.m.v. een Herenkoor

Intenties:

Ali Touw, Marco Touw en ouders Bos, overleden ouders Offermanns-Kockelkorn,

Overleden ouders Humbert en Jeannette Elshot- Uiterloo, Glenn Elshot, Uit dankbaarheid voor de 30e verjaardag van Zuwena.

Allerzielen donderdag 2 november 2023 19.00 uur. Eucharistieviering

Voorganger: pater G. Noom.

m.m.v. het Stanzakoor

Intenties:

Diny Berger, Conny van Weerdenburg, Bep en Cor Saan, Herman Dekker, Henk Leeners, Theo Wesselingh, Bep en Simon v.d. Meer, Rob Zuidervaart, overleden ouders Offermanns-Kockelkorn, Helena Kok- Bakker, Piet van Kooij, overleden ouders De Kwant-Kerkhof, overleden ouders aan de Stegge-Koomen, Gé van Dijk, Margaretha Bouwmeester van Eck,

Bernadet Peters-Strategier, Jan Does, Ingrid Zebeda, Herman en Wies Zebeda-Maes,

Alof Dix, Kees Damman, Rick Soemita

Die Ons Adem Geeft

een bijeenkomst ter gelegenheid van de presentatie van de toonzetting van alle 150 psalmen vrij van de recent overleden dichter Huub Oosterhuis door componist Antoine Oomen.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek zingt, onder leiding van de componist en op de vleugel begeleid door Roland Aalbers, een selectie van veertien psalmen uit dit indrukwekkende oeuvre.
Daarnaast zingen mezzosopraan Heleen Oomen en baritonMark Waltereen zestal psalmen voor solo-zang, begeleid door de componist.

U kunt zich hier aanmelden om kaartjes aan te schaffen.  Op zondag 12 november 2023

16.00- 18.00 uur in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam (enkele minuten lopen vanaf Station Zuid) Deelname: € 15, inclusief programmaboekje en drankje na afloop.

Aanmelden via: https://dethomas.nl/activiteiten/die-ons-adem-geeft/

Begraven op het kerkhof St. Petrus’ Banden. 

Op dit moment kunnen in een Algemeen Graf op het kerkhof worden begraven de parochianen en oud parochianen van St. Petrus’ Banden en de parochianen van de St. Urbanus te Duivendrecht en de Martelaren van Gorcum in Amsterdam. 

Met ingang van 1 januari 2024 is het mogelijk voor alle parochianen van het samenwerkingsverband St Clara-Franciscus (t.w. St. Petrus’ Banden te Diemen, Anna-Bonifatius-Gerardus Majella te Amsterdam, Martelaren van Gorcum te Amsterdam, St. Urbanus te Duivendrecht, en de Graankorrel te Amsterdam Zuid-Oost) om te worden begraven in een algemeen graf op het kerkhof St. Petrus’ Banden te Diemen. 

NB: het worden begraven in een particulier/familiegraf blijft voorbehouden aan de parochianen en oud-parochianen van St. Petrus’ Banden. 

Dank bij voorbaat.

Namens Locatiebestuur St. Petrus’ Banden

Sjef Zuure

Zondag 5 november 10.30 uur. Eucharistieviering met kindernevendienst

Voorganger: pater F. Mulders

Met samenzang

Intenties:

Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, Tineke Saan-Kop, voor de overleden familieleden van de familie van Kooij-Splinter,

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.