Van week tot week 07-05-2023


In het leven zijn er vele wegen: brede, smalle, snelle, trage, goed onderhouden, helemaal niet onderhouden…
Er zijn ook kruispunten. Dan moet je in je leven een keuze maken.
Sommigen kiezen om verder te gaan, zonder met anderen rekening te houden, anderen laten zich leiden door wat hun vrienden zeggen.
Nog anderen laten hun reisweg bepalen door hun idealen.
Er zijn er die een doodlopende weg kiezen. Er bestaan veel soorten wegen.

‘De weg’ wordt in veel culturen gezien als een beeld voor het leven van de mens.

C. Leterme


Bijbellezingen

Elke week bespreekt diaken Han Hartog de Bijbellezingen voor de komende zondag en stelt daar wat meditatieve vragen bij. De aflevering van deze week kunt u bekijken door te klikken op deze link:

https://youtu.be/twDmGkPPzHQ

We leven in een verwarrende tijd. Niemand lijkt meer écht te weten welke kant we op moeten. Niemand lijkt nog écht te weten wat wáár is; want daarvoor gaan zoveel alternatieven rond. Waar kunnen we nog het goede leven vinden?

SamenKerk

Achter in de kerk ligt de nieuwe SamenKerk: op 1 juli start in Nederland een herdenkings-jaar over ons slavernijverleden. Wat is het slavernijverleden van de Kerk?
En binnenkort is het Pinksteren, het feest van de Geest, die ons ten dans vraagt. Wilt u leren vloggen? Of lijkt het u iets om op reis te gaan naar de Veertien Noodhelpers? Neem een SamenKerk mee, voor uzelf en maak er ook een ander blij mee.

Zondag 7 mei 10.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: Pater Frans Mulders
m.m.v het Allegriakoor.

Intenties:
Jan Niele, Jill Krenn-Carter, Conny van Weerdenburg, overleden ouders Aan de Stegge-Koomen, Petra Geluk-Van Gils.

Zondag 14 mei 10.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: Mevr. Marga Berkhout
m.m.v. samengesteld dameskoor

Intenties:
Gerard Braakhuis en Annie Braakhuis-Koorman, overleden ouders van Gool-Van den Beemt,
voor de overleden familieleden van de fam. Pappot, in dankbare herinnering aan overleden familieleden van de familie Post, Helena Kok-Bakker,


Donderdag 18 mei Hemelvaart
Oecumenische viering in de Ontmoeting


Hemelvaartsdag
Op 18 mei 2023 is het Hemelvaartsdag en gaan we met elkaar wandelend “dauwtrappen” en na die tijd is er de viering.
Het is een oecumenische activiteit, die we nu al heel veel jaren met elkaar en met plezier organiseren. De wandeling start om 9.00 uur en duurt ongeveer een uur en is rollator-vriendelijk. Het verzamelpunt is het kerkplein voor de Sint Petrus’ Banden en het is mooi om daar om 8.45 uur te verzamelen. Na de wandeling is er koffie/thee voor onze wandelende groep en de viering begint om 10.30 uur. Bij echt mooi weer is dat in de tuin van de Ontmoeting en anders is de korte viering in de koffiezaal van de Ontmoeting.
Na afloop is er uiteraard koffie, thee en/of limonade.
Iedereen is hartelijk welkom voor de wandeling en/of de viering.

Met hartelijke groet, Han Hartog en Paul Germans

Boek- en puzzelmarkt
Beste parochianen.
Op dit moment ziet het er niet naar uit, maar de zomer is toch echt in aantocht! En dat betekent dat we de jaarlijkse Boeken&puzzelmarkt weer gaan organiseren. Die wordt gehouden op zaterdag 17 juni a.s. van 11.00-14.30 uur. Bij mooi weer op het kerkplein voor de St. Petrus’ Bandenkerk en bij, onverhoopt, minder fraai weer in de kerk zelf. Noteert u deze datum vast in uw agenda? Het zou jammer zijn als u deze kans moest missen! Nadere mededelingen volgen dan later. De opbrengst is bestemd voor het St. Petrus’ Banden renovatiefonds. En nee, gaat u nu niet onmiddellijk aan de slag om uw boekenkast op te ruimen want sorry, er kunnen momenteel GEEN boeken en puzzels worden aangeleverd!!
Wij hopen dat u in groten getale komt snuffelen en…. kopen natuurlijk!
m.w.

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.