van week tot week 10-03-2024

Zondag 10 maart 2024 (vierde zondag van de veertigdagentijd)

Elke keer als er boosheid in me opwelt

om besluiten van machthebbers, houd ik

mezelf dit voor:

laat me mijn aandacht niet richten op het

oude en negatieve, maar op het nieuwe

en hoopvolle.

Laat me mijn energie besteden aan

verbinding maken mét, niet aan afzetten tégen.

Susan Smit

Stille omgang 16 maart

Dit jaar lopen we vanuit Diemen niet in groepsverband, maar wel kunt u zich bij andere pelgrims aansluiten.

Hierbij enkele suggesties:

Eucharistievieringen, waarna de Stille Omgang:

Basiliek van de Heilige Nicolaas 20.00 uur

De Papegaai 20.30 uur (speciaal voor Amsterdam)

Begijnhof 21 uur (Gooi en Vecht)

Klimaatwakes in de Dominicuskerk De eerste twee klimaatwakes van 2024 in de Dominicuskerk zijn alweer voorbij. In de klimaatwakes delen mensen samen hun zorgen over het klimaat. Hoe hou je het vol tegen de stroom van angstaanjagende berichten in? Bezoekers van de Klimaatwakes zoeken inspiratie om zich actief in te zetten. Samen delen waar je bang voor bent, omdat je niet wilt wegkijken, maar klimaat-rampen onder ogen zien, geeft troost. Volgende data in 2024 19 maart, 23 april, 21 mei, 18 juni, 17 september, 23 oktober, 26 november. Tijd : 20.00 uur Plaats: Dominicuskerk (Spuistraat 12, ingang kerk in de Korte Korsjespoortsteeg). Meer informatie op de mooie nieuwe website: www.klimaatwake-amsterdam.nl

Zondag 10 maart 2024 10.30 uur: Eucharistieviering met kindernevendienst.

Voorgangers: pater M. Jehandut en diaken Patrick Gunther.

m.m.v. het Allegria koor

Intenties

Helena Kok-Bakker, Herman Dekker, Greet Vrolijk-Overwater, Ouders Busker-De Graaff,

Hr. F. Klerks, Thea Mars-Wilmsen

10 maart 2024 4e zondag veertigdagentijd 2 Kron. 36,14-16.19-23 – Joh. 3,14-21

In tijden van voor en tegenspoed, straf en vergeving zijn er altijd profeten te vinden die de goddelijke betekenis van de gebeurtenissen duidelijk maken. Jezus openbaart aan Nikodemus wat aan de geleerden van Israël verborgen blijft. De Zoon van God is het definitieve oordeel over de wereld. Wie in waarheid leeft, zal het licht niet schuwen en zal het heil verwerven.

Zondag 17 maart 10.30 uur Eucharistieviering met kindernevendienst.

Voorganger: pater G. Noom

m.m.v. het Hagunnankoor

Intenties:

Diny Berger, Cor en Bep Saan, overleden familie Pappot, Thea Mars-Wilmsen

17 maart 2024 5e zondag veertigdagentijd Jer. 31,31-34 – Joh. 12,20-33

In de eerste lezing wil God door een nieuw Verbond afzien van alle tussenschakels, zelf een geschreven wet. God zal zelf de wet in de harten van de mensen griffen en zo in hun binnenste  een onwankelbare trouw ontluiken. Nog voor het kruis voor zijn Zoon werd opgericht, openbaart God er de vruchtbaarheid van. Als de Grieken Jezus willen zien, is dat een aankondiging dat het uur is gekomen om alle volkeren te verzamelen. De stem uit de hemel belooft aan de Gekruisigde dat Hij verheerlijkt zal worden en Koning zal zijn.

Palmpaasstokken maken

Op zondag 24 maart is het Palmpasen. In deze viering zal er een feestelijke intocht zijn met Palmpaasstokken.

Alle kinderen worden uitgenodigd om op zondag 17 maart tijdens de viering een palmpaasstok te komen maken bij de Kindernevendienst.

Heeft u nog een houten kruis thuis van een voorgaand jaar? Zou u deze dan 17 maart voor de dienst achter in de kerk willen leggen dan kunnen wij deze stokken opnieuw gebruiken.

Werkgroep Kindernevendienst

Bedevaart naar Banneux (24 – 28 mei en 23-27 augustus)

Caritas Banneux Bisdom Haarlem – Amsterdam organiseert ook dit jaar weer twee bedevaarten naar Banneux.

In 1933 verscheen Maria aan een jong meisje, Mariette Beco. Maria noemde zich hier ‘de Maagd der Armen’ en ‘Moeder van de Verlosser’.  Jaarlijks komen velen naar deze bedevaartplaats in de Ardennen  voor een bezoek aan het heiligdom en om de handen in de bron bij de verschijningsplaats te steken.

Op vrijdag rijden enkele bussen langs verschillende opstappunten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen per regio. Een van de bussen is toegankelijk voor roelstoelgebruikers.

In Banneux verblijven we in de Hospitaliteit. Voor wie het nodig heeft, is verpleegkundige zorg aanwezig.

In Banneux is tijd voor ontspanning, ontmoeting en samen vieren. Elke dag vieren we de H. Mis en nemen deel aan het ziekenlof. Ook zal er een lichtprocessie zijn en wordt de kruisweg gebeden.

Op zondag is de internationale hoogmis met als hoofdcelebrant een van de Nederlandse bisschoppen. Op dinsdag is de terugreis naar Nederland. De kosten voor de bedevaart zijn: €325. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op banneux.bisdomhaarlem@outlook.nl

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.