Van week tot week 31-04-2024

Zondag 31 maart 2024 ( Hoogfeest van Pasen)
                 
                     Pasen

                 Hoog tijd
om uit je winterslaap te ontwaken
je cocon te doorbreken
en de zon van achter de wolken te halen.
Voel de lentewind,
een nieuwe warmte
die het dorre kleurt,
een glimlach die ijs doet smelten.
Geef dromen weer een kans
laat optimisme het doemdenken stuiten
laat hoop aan woorden kiemkracht geven,
lenteknoppen die openbreken
in bloesempracht.
Opstaan om te leven,
verder gaan,
niet blijven staren
op wat voorbij en onomkeerbaar is.
Verrijzen uit het puin.
Leven is sterker
dan het graf van de dood.

K.B. Copyright: C. Leterme

SamenKerk
Achter in de kerk ligt het paasnummer van SamenKerk met alles over de paaslach en andere paastradities. U leest ook over de komst van de reliekschrijn van de heilige Bernadette van Lourdes en hoe en waar u deze kunt bezoeken. Namens de parochie bieden wij u graag een gratis exemplaar aan van ons mooie bisdomblad.

Rick de bloemenstal
Onze huurder Rick heeft verzocht of hij in de periode april tot half juli in de nacht en op zondag & maandag een aantal bloemenkarren mag stallen achter onze kerk. Hij zal zorgen dat dit niet in de parkeervakken gebeurt en wij er zo min mogelijk last van hebben.Zaterdag 30 maart Paaszaterdag 21.00 uur: Eucharistieviering.
Voorgangers: pater B. Wooning en diaken Patrick Gunther.
m.m.v. het Allegriakoor

Intentie:
Ouders Busker-De Graaff, Hr. F. Klerks, Thea Mars-Wilmsen, overleden ouders Offermanns-Kockelkorn, overleden ouders van Nieuwkerk-Saan, Sef Roovers, Henny van Nieuwkerk-Ottens, Niek en Margreet Bouwmeester-van Eck, Ingrid Zebeda, Azis Yunan, Zizo Yunan,
Overleden ouders Leeners-Verheul

30 maart 2024 Paaswake Gen. 1; Ex.14; Jes.55,1-11 – Mc. 16,1-8
Pasen raakt heel ons bestaan. Het brengt ons leven in beeld, hoe het geworden is en voortgaat, vastloopt en weer vlot getrokken wordt, stagnatie en bevrijding, een nieuw begin, op weg naar voltooiing. In Genesis lezen we het scheppingsverhaal, Exodus beschrijft de uittocht uit Egypte en Jesaja kondigt de terugkeer en herstel aan van Jeruzalem.
Bij Marcus gaat het geloof in de verrijzenis vooraf aan de vaststelling dat het graf leeg is, en doet geen beroep op enig bewijs. Het paasmysterie gaat het menselijk verstand te boven waardoor de vrouwen niet durven zeggen wat zij gehoord hebben van de engel in het lege graf. De Heer wacht in Galilea op Petrus en de andere leerlingen.

Zondag 31 maart Paaszondag 10.30 uur Eucharistieviering met kindernevendienst.
Voorganger: pater B. Wooning
m.m.v. het Hagunnan koor

Intenties:
Henk Proeskie en Leny Proeskie-van den Hurk, Diny Berger, Herman Dekker, Cor en Bep Saan, Conny van Weerdenburg, Greet Vrolijk-Overwater, mw. Ebing-Van Zoelen, overleden ouders Wesselingh-Nieuwendijk, Tineke Saan, overleden ouders Saan-Spronk, Pieter Saan, overleden familie Pappot, Thea Mars-Wilmsen, Frank Engelbregt, Elisabeth Giling-Freuerstake, Gé van Dijk, overleden ouders Gerard en Rie van Wel, Henk van Wel, Evert van Oostrum, ouders Geluk- Van Gils, Ouders Zwaan-Oosthuizen, Frans Doevelaar, Annie en Gerard Braakhuis, Niek en Margreet Bouwmeester-van Eck, Jasper en Matthijs van Westing, Robin Woolmer, overleden ouders Leeners-Verheul

31 maart 2024 Paaszondag Hand. 10,34a.37-43 – Joh. 20,1-9
De apostelen getuigen in Handelingen van het Paasmysterie. Zij waren niet enkel de getuigen geweest van Jezus openbaar leven, maar ook van zijn verrijzenis. In het evangelie lezen wij dat Petrus als eerste het lege graf is binnengegaan, maar het is Johannes die met zijn onvoorwaardelijke liefde het teken van het lege graf onmiddellijk begrijpt.

Zondag 7 april 10.30 uur: Eucharistieviering met kindernevendienst.
Voorganger: pater F. Mulders
Samenzang met Maria Meinora

Intenties:
Conny van Weerdenburg, Jill Krenn-Carter, Thea Mars-Wilmsen, Frank Engelbregt, Elisabeth Giling-Freuerstake, overleden ouders Aan de Stegge-Koomen, overleden ouders Offermanns-Kockelkorn,

Dit bericht is geplaatst in van Week tot Week. Bookmark de permalink.